Željko Šipek: Zapadu Hrvatska nikada nije bila bitna, a Ukrajinu i Rusiju nije htio vidjeti u Europskoj uniji

Vrijeme:3 min, 26 sec

 

Pratitelj stranice Hrvatskog neba na Facebooku Željko Šipek iz Zagreba reagirao je svojim komentarom na Šiljinu kolumnu Zapad prema agresoru na Hrvatsku i BiH propagirao pacifizam!, a prema agresoru na Ukrajinu propagira militarizam! Komentar prenosimo, uz autorovu suglasnost, u cijelosti. U njemu se pokušava objasniti zašto je Zapad postupao tako kako je Šiljo primijetio da je postupao.

Šiljo: Zapad prema agresoru na Hrvatsku i BiH propagirao pacifizam!, a prema agresoru na Ukrajinu propagira militarizam!

Izvrsna analiza, ali bez zaključka zašto je to tako bilo i zašto bi to Zapad opet ponovio i ponavlja? Razlog je taj što Zapadu Hrvatska nikada nije bila bitna, već joj je bio bitan cijeli Balkan uključujući Srbiju i izbacivanje ruskog utjecaja sa ovih prostora, a što pokazuju i sada kroz pregovore sa Srbijom oko ulaska u EU. Njima je i sada cilj samo da odvoje Srbiju od ruskog utjecaja, a bez obzira da li će se prijeći preko zahtjeva Hrvatske oko nestalih ili ratne odštete? Uopće ih ne zanima stav Hrvatske, već stav Srbije, koji Vučić maksimalno iskorištava.

Taj stav vidi se i u BH inzistiranjem na građanskoj državi i zanemarivanjem da su pogažena sva prava Hrvata na pravedne izbore. Uopće ih ne zanimaju prava Hrvata ni demokracija, već samo cilj imati pod kontrolom cijeli Balkan. Pri tome njih uopće ne zanima kako će narod na ovim prostorima živjeti niti da li će tu vladati nekakvi autoritarni režimi ili kriminalci sve dok njima omogućavaju kontrolu dominacije kao u njihovim kolonijama, pri čemu izvlače sve koristi za sebe: od prirodnih resursa do jeftine radne snage i što većih profita od prodaje svojih proizvoda do financijskog inženjeringa.

Pri svemu tome i dalje nas sve skupa doživljavaju kao neka zaostala afrička plemena. Zašto je sa Ukrajinom suprotno? Zato što Rusiju ne žele ni u EU ni u NATO; Rusija je prevelika i prejaka da bi se nalazila u tom savezu – automatski bi pao utjecaj zapadnih zemalja EU-a i time njihova dominacija. Zato se sada podržava Ukrajina svim sredstvima da se eliminira ruski utjecaj i snaga, ali to se isto sprema i Ukrajini nakon uspostave mira.

Ako Ukrajina ne uspije uz pomoć Zapada sama obraniti i osloboditi svoju zemlju, zapadne će zemlje vrlo brzo postupiti sa savjetima za kompromise žrtvujući ukrajinske interese za postizanje svojih ciljeva i dominacije. Ukrajina ima 45 milijuna stanovnika i nikad ju, ili možda tek u nekoj dalekoj budućnosti, zapadna Europa ne će primiti u EU zato što bi time uz sve veću snagu Poljske zapadna Europa gubila moć dominacije. Zato će Ukrajina na kraju isto biti izigrana i iskorištena za zaštitu Zapada od Ruskog utjecaja i dominacije, a nakon mira počet će obratna politika nametanja prodaje pameti raznih savjetnika o demokraciji, sve u svrhu podčinjavanja i uspostave vlastitih interesa dominacije.

Da je EU demokracija, prihvatila bi pregovore EU-a s Rusijom i Ukrajinom o ulasku u EU pod određenim uvjetima razvoja demokracije i time osigurala sebi mir i opskrbu sirovinama i radnom snagom. Ali ulaskom novih 200 milijuna ljudi uz 150 milijuna sadašnjih članova EU-a iz istočne Europe nestala bi dominacija Njemačke, Francuske i ostalih dijelova zapadne Europe, a to njima nikada ne će biti prihvatljivo, pa makar i ratovali i bili bez sirovina, a narod gladan. Njima na vlasti ne manjka ništa i ne boje se gladi. Njima je bitno da vladaju i da imaju dominaciju i utjecaj na druge i baš ih briga kako je narodu dok može proći njihova ideologija moći i zaštite svog utjecaja. U tu zaštitu vlastitih interesa spremni su upotrijebiti i vojsku ako treba i protiv vlastitog naroda. To je demokracija Zapada gdje jači iskorištava slabijeg za vlastitu dominaciju postižući svoje interese i ciljeve.

 

Povezani sadržaji:

Što je prethodilo oružanim obračunima Rusije s Ukrajinom

Rusija, Njemačka (… Europa): “Velika igra” međunarodnih odnosa ponovno se otvara“

IZ STRANOG TISKA Daran Darko Bašić : S takvim pristupima, predrasudama i pristranostima Europa nikada ne će u „tamnom vilajetu“ riješiti ništa na pozitivan način!

 

Željko Šipek/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)