PLENKOVIĆ BRANIO GRLIĆA RADMANA: On i Vlada učinili su više za Hrvate u BiH nego bilo koja vlada u zadnjih 20 godina

Vrijeme:1 min, 19 sec

Premijer Hrvatske Andrej Plenković branio je u četvrtak svog šefa diplomacije Gordana Grlića Radmana od oporbenih optužbi da je nesposoban i političkim suparnicima koji traže ministrovu smjenu rekao da vode Hrvatsku unazad.

Dio oporbe inicirao je izglasavanje nepovjerenja ministru vanjskih poslova tvrdeći da nema nikakvu vanjsku politiku, da je popustljiv prema Srbiji, neuspješan u zaštiti prava Hrvata u BiH i da tolerira korupciju u svome ministarstvu.

No, Plenković kaže da međunarodni položaj Hrvatske nikada nije bio bolji, što potvrđuje ulazak u šengenski prostor i u eurozonu iduće godine.

“Gordan Grlić Radman i vlada učinili su više za Hrvate u BiH nego bilo koja vlada u zadnjih 20 godina, pomogli smo Hrvatima u Srbiji i u Crnoj Gori više nego bilo koja vlada dosad”, rekao je Plenković u Hrvatskom saboru.

“Narod daje povjerenje onima koji vode Hrvatsku naprijed, a ne onima koji je vode nazad”, dodao je. “Mi ćemo pobijediti, vi ćete izgubiti, vanjska politika Hrvatske bit će još snažnija”.

Rekavši da su njegovi rezultati “očiti”, Grlić Radman je još nabrojao ukidanje viza za SAD, dizanje kreditnog rejtinga Hrvatske i razgraničenje s Italijom.

“Žao mi je da vas sve ovo ne zanima…Ne borite se vi za hrvatske interese, nego iscrpljujete i sebe i nas”, rekao je ministar oporbenim zastupnicima. “Hrvatski građani će prepoznati ispraznu narav vaših beskonačnih rasprava”.

Upitao ih je što su oni učinili na vanjskopolitičkom planu i je li im savjest čista te im savjetovao da se umjesto omalovažavanjem vlade bave vlastitim usavršavanjem.

Sabor će o povjerenju Grliću Radmanu glasati u petak.

 

Hina/HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori