Papinska akademija za život brani novu knjigu koja promiče kontracepciju

Vrijeme:1 min, 14 sec

 

 

Papinska akademija za život (PAŽ)  branila je svoju nedavno objavljenu knjigu u kojoj se promiče kontracepcija, napisavši na Twitteru da teologija zahtijeva “napredak” kao dio prirodnog procesa.

Image

Papinska akademija za život nedavno je objavila knjigu Teološka etika života. Sveto pismo, Tradicija, Praktični izazovi, koja je zbirka eseja preuzetih s trodnevnog interdisciplinarnog seminara pod pokroviteljstvom PAŽ-a. LifeSiteNews je u svom izvještaju istaknuo kako knjiga zagovara kontracepciju i umjetnu oplodnju- kao da su to otvorene teme za raspravu, zanemarujući činjenica da ih je Crkva već osudila.

U odgovoru na kritike, iz PAŽ su istaknuli da “nema odstupanja [od nauka Crkve] nego rasprave i dijaloga, kao što Crkva uvijek sugerira – metoda ‘quaestiones disputatae’!”

Međutim, jedan je komentator primijetio da “sugerirati kako su riješene stvari otvorene za ‘raspravu i dijalog’ JEST odstupanja od nauka Crkve”. Pozvao je PAŽ da “osudi disidente”, rekavši da bi “jedini dijalog” koji bi Crkva trebala imati “bio ispraviti zablude i pozvati na obraćenje”.

Kao odgovor, iz PAŽ su napisali: “Budite oprezni: ono što se danas smatra disidentskim mišljenjem, može se promijeniti.”

“To nije relativizam, to je dinamika razumijevanja fenomena i znanosti: Sunce ne rotira oko Zemlje”, nastavili su iz Akademije. “Inače ne bi bilo pomaka i sve bi stalo. Čak i u teologiji. Razmislite o tome.”

Viši urednik Nacional Catholic Register Jonathan Liedl odgovorio je kako je “vatikansko tijelo koja lijeno uspoređuje Humane Vitae s geocentrizmom, kako bi potkopalo desetljeća postkoncilskog učenja o seksualnoj etici- smiješno.”

 

https://www.quovadiscroatia.com/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)