Imate povijesnu priliku zaštititi bh. Hrvate, da drugi ne govore u naše ime

Vrijeme:2 min, 16 sec

 

Matica hrvatska i Hrvatsko kulturno društvo mapredak objavili su zajednički proglas Hrvaticama i Hrvatima, državljanima Bosne i Hercegovine koji žive izvan BiH u kojemu ih pozovaju da iziđu na izbore u 2. listopada i tako. 

Hrvatski Medijski Servis Proglas Matice hrvatske i Hrvatskog kulturnog društva Napredak prenosi u cijelosti:

PROGLAS
MATICE HRVATSKE I HRVATSKOG KULTURNOG DRUŠTVA „NAPREDAK“
Hrvaticama i Hrvatima, državljanima Bosne i Hercegovine koji žive izvan BiH!

Matica hrvatska i Hrvatsko kulturno društvo „Napredak“ upućuju zajednički
Poziv na Izbore u Bosni i Hercegovini 2. listopada 2022. godine

Drage Hrvatice i Hrvati – državljani Bosne i Hercegovine koji živite izvan Bosne i Hercegovine!

Dana 2. listopada 2022. godine bit će održani Izbori u Bosni i Hercegovini. Rok za prijavu, koja omogućava glasovanje državljanima BiH koji žive izvan Bosne i Hercegovine, istječe 19. srpnja 2022. godine.

Ne zaboravite da:
– imate pravo glasa na izborima u Bosni i Hercegovini,
– imate povijesnu odgovornost da sačuvate pravo na svoj autentični hrvatski i bosanskohercegovački glas, posredstvom predstavnika koje ćemo sami izabrati
– imate povijesnu priliku zaštititi Hrvate koji žive u Bosni i Hercegovini od daljeg napuštanja zemlje koju su za vas i za nas sačuvali predci stoljećima
– imate presudnu ulogu u očuvanju opstanka hrvatskih ognjišta u Bosni i Hercegovini na način da ćete glasovanjem na izborima udvostručiti snagu i volju za opstankom sve malobrojnijem hrvatskom narodu u Bosni i Hercegovini.P

Poznata je činjenica da će izbori biti održani po starom izbornom zakonu koji omogućava drugima da govore u naše ime.

Matica hrvatska i Hrvatsko kulturno društvo „Napredak“ pozivaju vas i mole da se pridružite Hrvatima Bosne i Hercegovine i zajedno s njima udvostručite snagu kojom ćemo se izboriti za pravo Hrvata na vlastito političko mišljenje unutar bosanskohercegovačkog društva.

Podsjećamo na činjenicu da će se nakon ovih izbora donositi važne odluke o izmjenama Izbornog zakona u Bosni i Hercegovini. Da bismo dali svoj doprinos i pravo na uređivanje Bosne i Hercegovine našim autentičnim glasom, moramo glasovati.

Matica hrvatska i Hrvatsko kulturno društvo „Napredak“ podsjećaju vas kako vaš glas može biti presudan i zato vas molimo za žurno podnošenje prijava za glasovanje izvan Bosne i Hercegovine.

Prijave za glasovanje izvan BiH dostavljaju se samo elektronički, putem portala e-Izbori, dostupnog na mrežnoj stranici Središnjeg izbornog povjerenstva BiH ili putem telefaksa na slјedeće brojeve: +387 33/251-333 i +387/33 251-334. Ne zaboravite se prijaviti do 19. srpnja 2022.

Sve informacije u vezi s glasovanjem izvan BiH dostupne su na službenoj internetskoj stranici Središnjeg izbornog povjerenstva BiH www.izbori.ba ili putem info-linije: +387 33/251-331 i +387/33 251-332 ili elektroničkim putem na e-adresu: info@izbori.ba.

11. srpnja 2022.

Matica hrvatska i Hrvatsko kulturno društvo „Napredak“

 

 

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)