MIŠETIĆ: Ovo je veleposlanica zemlje koja javno navija za strani parlament koji poziva na rušenje ustava njene zemlje

Vrijeme:1 min, 18 sec

Njemački zastupnik vladajućeg SPD Adis Ahmetović je uoči izglasavanja rezolucije Bundestaga o BiH ustvrdio da je koncept konstitutivnih naroda u BiH propao. Na njega se nadovezala Martina Mlinarević Sopta, veleposlanica BiH u Češkoj koja je ustvrdila da je ta rezolucija “za bolje sutra svih Bosanaca i Hercegovaca i jedno demokratsko društvo koje vrednuje svakog čovjeka”.

Podsjetimo, nju je za veleposlanicu imenovao Željko Komšić, hrvatski član Predsjedništva BiH kojega su Bošnjaci preglasavanjem nametnuli Hrvatima. Ona je imenovana na mjesto veleposlanice iako nije ne zadovoljava uvjete, odnosno ne posjeduje diplomu, za koju je tvrdila da ima. Ona je osim toga poznata po prostačkom napadu na Hrvate, ali i općenito kritiziranju “Hercegovačkog mentaliteta”.

Njenu objavu komentirao Luka Mišetić, odvjetnik koji je obranio Antu Gotovinu pred Haaškim tribunalom, piše Narod.hr.

“Ovo je veleposlanica zemlje koji javno navija za strani parlament koji poziva na rušenje ustava njene zemlje i odluka Ustavnog suda njene zemlje. Banana republika. Gospođo veleposlanice, ili budite diplomat koji brani zakone svoje zemlje, ili formalno postanite političar”, napisao je Mišetić.

 

“Ustavni sud BiH potvrdio je da su prava “konstitutivnih naroda” temelj Ustava BiH. Pitam se hoće li “branitelji suvereniteta BiH” osuditi ovo “bezobrazno miješanje u unutarnje stvari BiH” njemačkog parlamentarca SPD-a Ahmetovića? Je li Bundestag sada iznad Ustavnog suda BiH?”, dodao je u drugom tvitu.

 

Izvornu Ahmetovićevu objavu da je koncept konstitutivnih naroda u BiH propao komentirao je i zastupnik Mosta u Hrvatskom saboru Nikola Grmoja poručivši: “Monstruozna i zločinačka izjava. Kategorija konstitutivnih naroda je temelj Daytona i Ustava. Čisto izazivanje rata.”.

 

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)