Njemački biskupi predvode put do napuštanja Crkve

Vrijeme:1 min, 0 sec

 

Nezastrašeni očitim pastoralnim neuspjehom, katolički biskupi u Njemačkoj ustraju u svom uvjerenju da znaju kako povesti univerzalnu Crkvu u svjetliju budućnost – uz pomoć njihovog „Sinodalnog puta”.

Čak i nakon godina stalnog pada broja vjernika, najnoviji statistički podaci iz Njemačke šokiraju:

Gotovo 360.000 njemačkih katolika otpalo je od vjere prošle godine;
Više od dva milijuna katolika napustilo je Katoličku Crkvu u Njemačkoj tijekom ovog desetljeća; i
broj njemačkih katolika koji redovito pohađaju misu manji je za pedeset posto od broja onih koji su išli do 2012. godine.

Biste li poslušali poslovne savjete od konzultanata koji su izgubili dva klijenta za svakoga kojeg su zadržali? Ne bih niti ja. Pogotovo ako su konzultanti preporučivali radikalne promjene.

Ali predsjednik Njemačke biskupske konferencije nepokolebljiv je u svojoj potpori Sinodalnom putu. Kaže nam da će on i njegove kolege „hrabro nastaviti putem koji je Crkva odabrala”.

Pričekajte trenutak. Ako „Crkva” očituje volju naroda – kao što sugeriraju prijedlozi njemačkih biskupa – onda put koji je njemačka Crkva odabrala u prošlom desetljeću vodi do napuštanja Crkve. Što je, kad bolje razmislim, upravo kamo, prema jednom vrlo liberalnom, ali ravnodušnom kritičaru inicijative njemačkih biskupa, upravo vodi Sinodalni put.

 

https://www.quovadiscroatia.com/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)