Rusi kažu da rat može završiti za jedan dan, uz samo jedan uvjet

Vrijeme:1 min, 3 sec

 

“Ukrajina može prekinuti rat prije kraja dana, a sve što je potrebno da se to dogodi je zapovijed ukrajinskog predsjednika da vojska položi oružje i ispuni uvjete Moskve”, rekao je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov, prenosi ruska državna agencija RIA Novosti.

“Ukrajinska strana može sve zaustaviti prije kraja današnjeg dana, potrebna nam je naredba da nacionalističke jedinice polože oružje, naredba ukrajinskoj vojsci da položi oružje, a uvjeti Ruske Federacije moraju biti ispunjeni.

Sve može završiti prije kraja dana. Ostalo su misli šefa ukrajinske države”, rekao je Peskov komentirajući izjavu Volodimira Zelenskog o planovima da rat završi prije zime.

Zelenskij: Želim da rat završi prije zime

Zelenskij se obratio čelnicima Velike Britanije, Kanade, Francuske, Njemačke, Italije, Japana i Sjedinjenih Američkih Država videovezom u ponedjeljak, drugog dana trodnevnog summita G7 na jugu Njemačke.

Zelenskij je jučer u svom obraćanju zatražio protuzračne sustave obrane, više sankcija za Rusiju i sigurnosna jamstva, rekao je europski dužnosnik.

Ukrajinski predsjednik je također zatražio pomoć pri izvozu žita iz Ukrajine i pri obnovi zemlje, rekao je europski dužnosnik koji je želio ostati anoniman.

 

https://www.maxportal.hr/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)