“Istraživač” AvAv “otkrio” kako Hrvate izbaciti iz vlasti

Vrijeme:2 min, 18 sec

Propagandist direktora bez diplome Obavještajo-sigurnosne agencije BiH Osmana Mehmedagića Osmice Avdo Avdić zvani AvAv predstavljen kao jedan od vodećih istraživačkih novinara na sesiji velikobošnjačke udruge “Krug 99” predstavio se kako jedan od vodećih šovena u Bošnjaka, piše Hrvatski Medijski Servis.

AvAv je opširno prezentirao bošnjačkoj javnosti i strankama plan kako Hrvate izbaciti iz vlasti nakon sljedećih općih izora koji će se u BiH, po neustavnom Izbornom zakonu, održati 4. listopada. Detaljan AvAvov plan objavio je portal Vijesti.ba.

Plan se ukratko svodi na to da se umjesto  ili 5, kao do sada, izabere 6 “halal” Hrvata u hrvatski klub Doma naroda Federalnog parlamenta, što bi bilo dovoljno da se, po nakaradnom Izbornom zakonu, kojeg je nametnuo austrijski zlotvor Wolfgang Petritsch, izabere kompletna izvršna vlast u Federaciji BiH, bez stranaka za koje glasa većina hrvatskih birača, kao što je to do sada bio slučaj u dva mandatna razdoblja.

Podsjetimo, iako je Ustavni sud BiH poništio odredbu Izbornog zakona po kojoj se iz svake županije bira najmanje jedan izaslanik iz svakog konstitutivnog naroda, Središnje izborno povjerenstvo BiH je za prošle Opće izbore donijelo naputak po kojem se ta odredba vraća u pravni sustav, pa je zahvljujući njoj iz skupština četiriju većinski bošnjačkih županija izabrana četvorica izaslanika u hrvatski klub. Sva četvorica su u županijske skupštine izabrani s lista bošnjačkih stranaka, preciznije bošnjačkim glasovima. Od te četvorice dvojica imaju muslimanska imena, Anel Šahinović iz Unsko-sanske i Edim Fejzić iz Goraždanske županije, ali su se nakon izbora izjasnili kao Hrvati i tako samoizabrali u Dom naroda.

Računajući kako se SIP-u kojem SDA i DF uz srpske oporbene stranke, ima većinu izabranu u to tijelo bez natječaja, ponovo nametnuti isti protuustavni naputak o popuni Doma naroda, AvAv je poput profesora Baltazara, iz istoimenog popularnog crtanog filma, danima smišljao kako kako umjesto četiri, izabrati šest halal Hrvata u federalni Dom naroda. Kada se konačno dosjetio odlučio je svoj izum predstaviti, a gdje drugdje nego na sećiji Kruga 99. Uz četvoricu iz Sarajevske, Tuzlanske, Unsko-sanske i Goraždanske, bošnjačke stranke bi, po Avdiću, ako stave dovoljno svojih Hrvate u vrhove kandidacijskih lista mogle izabrati još jednog “probosanskog Hrvata” iz Zeničko-dobojske i jednog iz Srednjebosanske županije. I eto rješenja kako doći do “funkcionalne vlasti u FBiH”.

A za Avdića funkcionalna vlast u hrvatsko-bošnjačkoj federaciji BiH jest jednako bošnjačka, ili kako Bošnjaci uobičavaju reći “probosanska vlast”. Umjesto istraga brojnih afera, “istraživački” novinar Avdić do sada se uglavnom bavio njihovim zataškavanjem, od afere “Respiratori”, preko diploma svog neformalnog šefa Osmana Mehmedagića, sumnjivog magisterija i doktorata Sebije Izetbegović do ubojstva Džanena Memića. No, kako se primiču izbori Avdić se odlučio posvetiti drugoj vrsti istraživanja- onog koje je motivirao mržnjom prema Hrvatima. Kako se to točno zove zaključite sami.

 

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)