Medvedev ismijava Zapad: Radujemo se novom potezu djeda Joea, samo se smiješite gospodo

Vrijeme:1 min, 12 sec
Zamjenik predsjednika Vijeća sigurnosti Rusije Dmitrij Medvedev komentirao je posljedice sankcija koje su zapadne zemlje uvele Ruskoj Federaciji te je naglasio kako je uvjeren da ove države bez ruskih resursa neće moći izbjeći inflaciju i ekonomski pad.

Na službenom Telegram profilu, Medvedev se ponovno oglasio i komentirao odnose Zapada i Rusije te je poručio da su neke države na zapadu počele shvaćati da bez Rusije neće moći dobivati hranu, gnojivo, metale kao ni energiju za grijanje.

“Osim toga, bez ruskog goriva, do 40 posto Amerikanaca riskira da ostane bez struje za nuklearne elektrane. Lista se nastavlja. Sada se radujemo sljedećem paketu europskih sankcija i velikim sankcijama djeda Joea (Bidena op. a.) nakon kojih autori sankcija odmah počinju smišljati šeme zaobilaženja”, rekao je Medvedev.

Također, naglasio je kako se težak period tek očekuje.

“Neću vas podsjećati na inflaciju, cijene svih vrsta goriva i prognoze pada ekonomije. Svi podaci su javno dostupni, a ovo je tek prvi mjesec ljeta. Čekamo jesen, kada ćemo morati prikupiti glavnu ‘žetvu’ sankcija. U međuvremenu, lokomotiva njihove ekonomije i digitalnih valuta punom parom ulijeće u zid. Smiješite se gospodo, samo se smiješite”, zaključio je Dmitrij Medvedev.

Podsjetimo, Europska unija je 3. lipnja uvela šesti paket sankcija Rusiji. Ovim paketom je predviđena zabrana kupovine ruske nafte u roku od šest mjeseci, naftnih derivata u roku od osam mjeseci te isključenje iz međunarodnog bankarskog sustava Sberbanke, Rosselhozbanke te Moskovske kreditne banke.

 

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori