HDZ BIH “Hitno i konačno deblokirati izbor ravnatelja FUP-a”

Vrijeme:56 sec

 

Deblokada rada MUP-a HNŽ-a jedna je od pozitivnijih vijesti na političkoj sceni koja konačno treba omogućiti 100 postotnu efikasnost i ulogu policijskih struktura i jačanju sigurnosti na prostoru ove županije, priopćeno je iz HDZ-a BiH, a prenosi Hrvatski Medijski Servis

 

Dodaju da probošnjačke stranke, naravno, u tome vide problem, iako šute i agilno djeluju u sprječavanju imenovanja ravnatelja FUP-a.

-Podsjećamo javnost i međunarodnu zajednicu da je postalo degutantno gledati objašnjenja dubokih bošnjačkih struktura u rušenju svakog natječaja kako bi se spriječio dolazak Hrvata na čelo ove institucije, što je zakonska odredba, navodi se dalje u priopćenju.

Pozvali su političke aktere te međunarodnu zajednicu na djelovanje.

-Kriterij izvrsnosti koju je neminovno imao svaki prijavljeni kandidat iz reda hrvatskog naroda bio je iznova i iznova degradiran samo zato što je Hrvat. Pozivamo sve političke aktere i međunarodnu zajednicu da svoje napore usmjere u konačno rješenje i slijede primjer Županije Hercegovačko – neretvanske kako bi se omogućili sigurnosni preduvjeti i efikasnost u zaštiti stanovnika s prostora Federacije BiH, zaključuje se u priopćenju za javnost HDZ-a BiH.

 

 

hms.ba/  https://hms.ba///Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)