Prof. dr. sc. Mihovil Biočić: Otvoreno pismo delegatima Općeg sabora HDZ-a

Vrijeme:2 min, 39 sec

 

 

Poštovani delegati Općeg sabora HDZ-a,

(11. 06. 2022.)

Jučer, dan uoči Sabora je “procurilo” da su namjere vodstva HDZ-a donijeti “novi program koji će definirati poziciju i ciljeve stranke za njezino četvrto desetljeće”.

Upitan od novinara premijer izjavljuje za TV Novu, 10. 06. 2022. u 17 sati, da  “obitelj drži temeljnom vrijednosti i jezgrom društva” te da uz to “poštuju druge oblike obiteljskog života”. I dodao da je “HDZ stranka desnog centra koja je suvremena, moderna, uključiva i tolerantna”… te da “HDZ poštuje sve zajednice obiteljskog života koje se temelje na međusobnoj ljubavi i brizi te načelima solidarnosti i društvene odgovornosti”.

Premijer izgleda ne odustaje od svoje rečenice od prije nekoliko godina: “Mogu ja što hoću”.

Dok su delegati za Opći sabor dobro probrani, većinom iz tzv. “hranidbenog lanca”, ovisnika o položaju, radnom mjestu i budućim kandidatima na listama, do tada i “može što hoće”. Ipak, vjerujemo ne i “dok god hoće”!

Kada se donosila Istanbulska konvencija, predsjednik Vlade i HDZ-a, nas je uvjeravao da ne postoji rodna ideologija u IK!  Svjesno je lagao i zavarao nas tzv. “Interpretativnom izjavom” , koja tobože brani postojanje rodne ideologije u Hrvatskoj!

U Rijeci i Zagrebu, pa i Splitu već ulaze u vrtiće i škole. U Zagrebu javno dominiraju, a drugim svjetonazorima suzuju prostor gdje god je to moguće i kako  vidimo uz asistenciju države (zabrana prenošenja koncerta duhovne glazbe na TV s Maksimira i forsiranje tzv. ‘Parade ponosa’ itd).

Sada se HDZ na čelu s predsjednikom Plenkovićem  javno razotkriva da stoji iza rodne ideologije jer kojekakvim izvanbračnim zajednicama daje pridjev ‘obiteljski’ a ‘koje se temelje na međusobnoj ljubavi i brizi te načelima solidarnosti i društvene odgovornosti’.

Te sve ‘zajednice’, jesu zajednice i ove i one, ali nisu obiteljske. Obitelj je za demokršćane sveta, a HDZ se prezentira takvim, i ne može se miješati sa zajednicama s kontinuiranim prijelazima od muškog prema ženskom spolu i obrnuto, ne može se miješati s njihovih 76 vrsta rodova i tko zna koliko rodnih izražaja! Jesu li te “obiteljske” veze i tzv. poliamorija (višeljublje, više partnera u jednoj zajednici), u kojima nema više ni mama ni tata, nego roditelji 1, 2, 3, 4, 5…, osobe koje ‘menstruiraju’,  je li se računaju u te ‘obiteljske’ veze i kućni ljubimci, pa i njih se voli…?

Da je premijer svjesno lagao kada je govorio da će interpretativna izjava spriječiti rodnu ideologiju može se i dokazati:

Prema čl. 78 Istanbulske  konvencije, ne može biti izuzimanja u pogledu bilo koje odredbe ove Konvencije, osim iznimaka navedenih u stavcima 2. i 3. ovog članka, a to se ne odnosi na rodnu ideologiju!

Bečka konvencija o pravu međunarodnih ugovora definira dva oblika izražavanja neslaganja s potpisanim ugovorom. Prvi je tzv. rezerva, s kojom se isključuju pojedine odrednice ugovora. Drugi je tzv. Interpretativna izjava, koja ne isključuje i ne mijenja pravni učinak ugovornih odredbi, nego izražava jednostrano mišljenje.

Sve je ovo znao naš europejac i sve nas je bezočno lagao!

Bojimo se da svekolika ”uključivost”, ”tolerancija”, ”modernizacija”, relativizacija svih čimbenika našeg načina života i tradicije, rezultata postignutih u Domovinskom ratu, vodi Hrvatsku s ovakvom imitacijom nekadašnjeg HDZ-a u razaranje i stranke i  države.

 

Prof. dr. sc. Mihovil Biočić

 

Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)