Biden okrivio Putina za sve veći priliv izbjeglica u SAD

Vrijeme:49 sec

Američki predsjednik Joe Biden otvorio je Summit Amerika na kojem je pozvao na jedinstvo regije. On je prilikom obraćanja, između ostalog, izjavio da je razlog sve većeg priliva izbjeglica u Sjedinjene Američke Države pogoršanje globalne ekonomije zbog rata koji je pokrenuo ruski predsjednik Vladimir Putin protiv Ukrajine, javlja Anadolu Agency (AA).

Govoreći na Summitu Amerika u Los Angelesu, u Californiji, Biden je rekao kako je demokracija najvažniji faktor razvoja, te kako demokraciju treba poduprijeti suradnjom među zemljama. Spominjući priliv izbjeglica u Sjedinjene Američke Države, posebno iz zemalja Srednje i Južne Amerike, Biden je rekao:

– Globalni pritisci inflacije su se pogoršali s Putinovim brutalnim ratom protiv Ukrajine. Obiteljima je postalo teže zadovoljiti svoje potrebe. Svi ti čimbenici uzrokuju priliv izbjeglica na zapadnoj hemisferi.

Kazao je također kako je uspostavljeno novo ekonomsko partnerstvo sa zemljama Amerike i to će pomoći ekonomijama da se uzdignu. Mnogi su prosvjedovali protiv američkog predsjednika u područjima gdje je prolazio njegov konvoj.

 

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori