Njemački biskupi dijelili pričest protestantskim i muslimanskim političarima

Vrijeme:1 min, 21 sec

 

Njemački biskupi pričestili su jednog muslimanskog i jednog protestantskog političara tijekom mise na događaju nazvanom “Dan katolika” krajem svibnja.

Da stvar bude još gora, na događaju koji se održava svake dvije godine, pod nazivom Katholikentag, također je zabranjeno Njemačkoj saveznoj udruzi za život da postavi štand, po prvi put u povijesti.

Organizatori događaja su obavijestili pro-life skupine da; “Tijekom ispitivanja, programska grupa nije mogla utvrditi da je vaša organizacija jasno kršćanska”, navodi se u izjavi predsjednice udruge Alexandre Maria Linder.

Biskup Gebhard Fürst iz Rottenburg-Stuttgarta je na misi otvorenja događaja pričestio Muhterema Arasa, muslimanskog njemačkog parlamentarca iz stranke “Zeleni” za zaštitu okoliša, izvijestio je CNA Deutsch.

Njemačka katolička informativna stranica Kath.net nazvala je incident “svetogrđem sa strane  katoličkog gledišta”.

A protestantski političar, istaknuti Thomas de Maizière, koji je služio u kabinetu njemačke kancelarke Angele Merkel 12 godina, viđen je kako prima Euharistiju od biskupa Georga Bätzinga, predsjednika Njemačke biskupske konferencije, također je izvijestio CNA Deutsch (slika gore).

Njemački biskupi već godinama predlažu i prakticiraju takozvano među- pričešćivanje, “namjerno dijeljenje Svete pričesti… krštenicima koji nisu katolici”, što su visoko rangirani prelati više puta ukorili kao “svetogrđe” i “ozbiljan prijestup pred Bogom”.

Kardinal Robert Sarah, bivši prefekt vatikanske Kongregacije za bogoštovlje, naglasio je da je “među-pričešćivanje” s protestantima – a kamoli pokušaj s muslimanima – nemoguće.

“Među-pričešćivanje između katolika i nekatolika nije dopušteno. Morate ispovijedati katoličku vjeru. Nekatolik se ne može pričestiti. To je vrlo, vrlo jasno. Nije stvar u tome da slijedite svoju savjest”, rekao je kardinal 2015. kao odgovor na jedan savjet koji je  papa Franjo dao luteranskoj ženi.

 

https://www.quovadiscroatia.com/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)