“UZP” Hrvata: Pomoć Teočaku

Vrijeme:2 min, 2 sec

 

Ševko Avdičević svjedoči, svjestan kaznene odgovornosti u slučaju iznošenja neistina, da je za vrijeme cijelog hrvatsko-muslimanskog rata u BiH, iz Hrvatske stizala pomoć za muslimane. Donosimo čitav stenogram tog vrlo zanimljiva svjedočenja. 

Tko je prikupljao sanitetski materijal, puške, mine i strjeljivo za Teočak? Tko je  propuštao konvoje za Teočak? Tko je darivao gorivo? Kojim je pravcima išla sva ta pomoć dok nije probijen koridor prema Tuzli? Tko je dozvolio onima koji su iz BiH da idu braniti svoje domove i da slobodno sa sobom ponesu naoružanje koje imaju? Tko je dao 10 RPG raketnih bacača sa 30-ak punjenja, bestrzajni top i obilje strjeljiva. Tko je poslao 300 automatskih pušaka i pola milijuna metaka. Tko je poslao kamion sanitetske opreme, zavoja, lijekova, hrane za djecu, svega što je bilo prijeko potrebno da se spase ranjenici i na životu održe najmanji za koje nije bilo dostupne hrane? Tko je poslao kurbane za Bajram muslimanima Teočaka? Tko je ucjenjivao sudionike konvoja koji je prevozio 40 tona hrane i uvjetovao propuštanje? Kome je plaćeno 30 maraka po toni kako bi konvoj pustio?

Ovo je svjedočenje  o “udruženom zločinačkom pothvatu” dijeljenja BiH u izvedbi “zločinaca” Hrvata, HV-a i HVO-a, dr. Franje Tuđmana i hrvatskih čelnika u Hrvatskoj i BiH.  Pred Vama je svjedočenje Ševke Avdičevića, koje je dao svojom voljom

 Darko Daran Bašić

glavni urednik portala Hrvatsko nebo

 

IZJAVA

Ja, niže potpisani Ševko Avdičević, izjavljujem da sam u srpnju 2005. g, svojom voljom, obrani generala Slobodana Praljka, dao izjavu 0 dogadjajima u kojima sam sudjelovao, a vezani su uz ratna zbivanja u Republici Hrvatskoj i/ili Republici Bosni i Hercegovini. Pristajem da moja izjava bude korištena u postupku pred Medjunarodnim kaznenim sudom za bivšu Jugoslaviju i da bude objavljena. Spreman sam svjedočiti u postupku koji se vodi pred MKSJ protiv generala Slobodana Praljka u predmetu Tužiteljstvo protiv Prlic at al.

Izjavljujem da sam prije davanja izjave obrani generala Slobodana Praljka upozoren da moram govoriti istinu i da neistinita izjava predstavlja kazneno djelo po Kaznenom zakonu Republike Hrvatske i po pravilima MKSJ. Izjavljujem da sam upozorenja razumio i da je sve što sam u izjavi naveo istinito i točno, po mojem najboljem znanju i sjećanju.

Izjavu sam pažljivo pročitao i ona u cijelosti odgovara onome što sam izjavio. (Vlastoručno sam, prilikom čitanja izjave, ispravio pogreške nastale u pisanju izjave.) Vlastoručno sam pisani tekst izjave potpisao.

 

āĀĀ

 

 Izvor

 

Za portal Hrvatsko nebo priredio Darko Daran Bašić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)