ČOVIĆ: Snažno partnerstvo BiH i RH se nastavlja u ovim krajnje izazovnim vremenima za naš hrvatski narod u BiH

Vrijeme:55 sec

U Hrvatskom narodnom kazalištu (HNK) u Zagrebu održana je svečanost povodom Dana državnosti Republike Hrvatske i 30. obljetnice međunarodnog priznanja.

Na poziv predsjednika Vlade RH Plenkovića svečanosti je nazočio i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović.

-Na Svečanom koncertu povodom Dana državnosti RH i 30. obljetnice međunarodnog priznanja u organizaciji predsjednika Vlade Andreja Plenkovića i ministra Grlića Radmana. Snažno partnerstvo BiH i RH se nastavlja u ovim krajnje izazovnim vremenima za naš hrvatski narod u BiH, napisao e Čović na Twitteru.

 

-Današnje obilježavanje podsjetilo je na važnost hrvatskog nacionalnog zajedništva i žrtve koju je hrvatski narod podnio u obrani svoga doma i postizanja slobode. Temelji demokracije konstituiranjem višestranačkog Sabora RH i dokidanje totalitarnog komunističkog sustava bili su prekretnica u pozicioniranje Republike Hrvatske gdje je oduvijek i pripadala – zapadni civilizacijski krug, objavio je HDZ BIH.

-Danas, tri desetljeća poslije s ponosom možemo kazati da je Domovinski rat i izgradnja suverene države kako ju je vidio predsjednik Tuđman najveći događaj moderne hrvatske povijesti i hrvatskog naroda u cjelini, stoji u objavi na službenoj stranici HDZ-a BiH.

 

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)