Unitaristički SDA želi vladavinu bezakonja pa su im i Srbi nakratko prestali biti genocidaši

Vrijeme:1 min, 16 sec

Usvajanje proračuna po svim procedurama mora biti ispoštovan do kraja, u svakoj točki i svakom zarezu zakonskih regulativa koji takvo što predviđaju. Stoga odbacujemo pusta nastojanja i pritiske radikalnog unitarizma predvođenog SDA-om koji bezuspješno nastavlja svoja medijska agitiranja za uvođenje bezakonja kao norme u radu institucija BiH, priopćeno je iz HDZ BiH.

U priopćenju se ističe kako je nevjerojatna želja u kombinaciji unitarista na čelu sa SDA-om i nelegalnog političkog SIP-a da se namaknu novci za Opće izbore, za čije održavanje također ne formalno pravni uvjeti postoje uvjeti.

– Shvatili su isti da bez predstavnika konstitutivnih naroda i njihove legitimne i demokratske volje ne ide, pa su na kratko, i Srbi prestali biti genocidaši, navodi HDZ BiH.

Koliko se unitarizam i separatizam medusobno hrane pokazalo se, naglašavaju, u praksi i prije dva dana na sjednici Vijeća ministara gdje su hrvatski ministri odbili stavljanje protuzakonitog prijedloga Odluke o financiranju Općih izbora na dnevni red.

– Kao jedna od rijetkih demokratskih stranaka jasno smo rekli – ne pristajemo na pritiske da se bezakonje uvede kao norma funkcioniranja institucija. Naš stav je jasan i nepromjenjiv. Samo Ustav BiH i zakonske norme mogu biti okvir našeg rada u institucijama naše domovine BiH, stoji u priopćenju HDZ BiH.

Iz ove stranke ponavljaju i podsjećaju da prethodnih 18 mjeseci uporno pokušavaju da proračun i nužni preduvjeti za njegovo usvajanje budu ispunjeni i usvojeni.

– HDZ BiH neće biti partner nikome tko zagovara da institucije BiH budu predmet nelegalnih radnji, zaključuje se u priopćenju.

 

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori