Istraga.ba: SPD odustao od planirane rezolucije o BiH u Bundestagu

Vrijeme:1 min, 16 sec

 

Vladajući SPD odustao je od već pokrenutog postupka usuglašavanja nacrta teksta s ciljem da njemački Bundestag donese rezoluciju o Bosni i Hercegovini, objavio je bosanski unitaristički medij Istraga.ba na svom Twitter-profilu, ali ne i na svom portalu ni na Facebooku.

Istraga.ba u tvitu od 18. svibnja navečer napisala je da je „njemački Bundestag skinuo s dnevnog reda rezoluciju o Bosni i Hercegovini“, objasnivši da je do toga došlo „zbog neslaganja o tekstu rezolucije unutar vladajuće koalicije“. Naime, „dio zastupnika iz SPD-a, po informacijama  @IstragaB, protivi se određenim formulacijama iz nacrta rezolucije“.

Ni vijest istog portala da četiri stranke vladajuće koalicije predvođene SPD-om pokreću usuglašavanje teksta rezolucije o BiH ni sinoćnju vijest da su od usuglašavanja odustale nema potvrdu u onomu što je dostupno javnosti na stranicama Bundestaga. Nijedan njemački medij nije donio informaciju o pokretanju procedure donošenja rezolucije ni o odustajanju od nje.

Sarajevski portal najavu rezolucije popratio je prikazom i fotografijama stranica nacrta rezolucije, u kojoj se namjeravalo osporiti ustavna i demokratska prava dvaju konstitutivnih naroda, prozvati vodeće srpske i hrvatske političari te pozvati na red Srbiju i Hrvatsku zbog miješanja u unutarnje stvari BiH u korist „etničko-separatističkih“ snaga.

Hrvatsko nebo prenijelo je 16. svibnja informaciju spomenutoga sarajevskog portala o najavi rezolucije i donijelo poveznicu na članak u kojem su i slikovni prilozi dokumenta o pokrenutoj inicijativi.

Bundestag će odbaciti legitimno predstavljanje u BiH i prozvati Hrvatsku i Srbiju

 

Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.