Hrvatska će blokirati ulazak Švedske i Finske u NATO

Vrijeme:58 sec

Kyiv Independent, jedan od glavnih ukrajinskih medija, na svom Twitteru piše da će Hrvatska blokirati ulazak Švedske i Finske u NATO.

“Hrvatska će blokirati ulazak Švedske i Finske u NATO. Hrvatski predsjednik Zoran Milanović rekao je da će naložiti stalnom predstavniku zemlje pri NATO-u da glasuje protiv tog poteza”, piše medij iz Kijeva na Twitteru.

 

“Članstvo dviju nordijskih zemalja ovisit će o tome hoće li izborni zakon u BiH biti promijenjen, rekao je Milanović, dodavši da se Hrvate u BiH uništava kao politički entitet”, stoji u objavi Kyiv Independenta na Twitteru.

O ovoj temi jučer je na Twitteru pisala i Iulia Mendel, bivša glasnogovornica Volodimira Zelenskog.

“Hrvatski predsjednik također želi blokirati ulazak Finske i Švedske u NATO. Pretpostavljam da se neki političari samo žele cjenkati i dobiti ono što žele da bi omogućili poboljšanje globalne sigurnosti. Vrijedi dodati da je hrvatska vlada (koja odlučuje o tome i ima većinu u saboru) apsolutno za Finsku i Švedsku u NATO-u”, napisala je na Twitteru.

Potom je dodala i izjavu Gordana Grlića Radmana o tome kako Hrvatska u potpunosti podržava ulazak dviju sjevernih zemalja u NATO.

 

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori