SVITAVA Josip Šutalo pozvan u nogometnu reprezentaciju Hrvatske

Vrijeme:3 min, 14 sec

 

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić objavio je popis igrača za utakmice Uefine Lige nacija. Hrvatska A reprezentacija će početkom lipnja odigrati čak četiri utakmice, a u reprezentaciju je prvi put pozvan igrač zagrebačkog Dinama Josip Šutalo iz Svitave pored Čapljine.

 

Nekoliko je novih imena na popisu, kao što su Martin Erlić i Josip Šutalo u obrani. U napadu će priliku dobiti Petar Musa, a na vratima Nediljko Labrović. Hajdukov Filip Krovinović dobio je pretpoziv, kao i HSV-ov Mario Vušković. Na popisu nema Dejana Lovrena koji je ozlijeđen, a nema ni Dinamovog Brune Petkovića koji nije dobio ni pretpoziv usprkos boljim igrama koje je prikazao u zadnjih nekoliko kola HNL-a.

Dalić je prvo čestitao Dinamu na osvajanju naslova prvaka.

– Pred nama su četiri zahtjevne utakmice koje će biti dobra priprema za Svjetsko prvenstvo. Malo će biti nezgodno što je sad kraj prvenstva. Lige završavaju ovaj tjedan, a onda u 10 dana četiri utakmice, što je puno. Proširili smo popis igrača, rekao je Dalić.

– Ivušić i Livaković su konstanta, novi je Labrović. Grbić je na pretpozivu. U konkurenciji je i Lovre Kalinić, ali u dogovoru sa mnom propustio je ovo okupljanje.

Osvrnuo se na izgled obrane.

– U obrani imamo problema s desnim bokom. Vrsaljko je opet malo ozlijeđen, ali nadam se da će biti dobro. Juranović ima problema s ozljedom, ali do okupljanja će biti u redu. Na stoperskoj poziciji novi je Erlić, igrač kojeg smo pratili u Italiji, trebamo ga vidjeti. Napravit ćemo provjeru, odigrat će nešto i vidjet ćemo. Na lijevoj strani smo možda najsigurniji, imamo Sosu i Barišića. Lovren je i dalje ozlijeđen pa ga nema. Tu je i Josip Šutalo koji će prve dvije utakmice biti s mladima, ali onda dolazi u A reprezentaciju.

– U veznom redu imamo svoju standardnu kvalitetu, a imamo još i Sučića koji će nam se priključiti nakon mlade reprezentacije kao i Šutalo.

Novi igrač u fazi napada je Petar Musa.

– On zabija golove u portugalskoj ligi, želimo ga vidjeti. Zaslužio je priliku da bude s nama, a onda dalje sve ovisi o njemu.

Igrače s pretpozivima ćemo zvati ako će biti potrebe, naglasio je hrvatski izbornik.

– Mislim da je ovo najkvalitetnije što Hrvatska u ovom trenutku ima.

Većina igrača ima minutažu u klubovima, ali nekoliko njih koji redovito ne igraju.

– Ima nekoliko igrača koji nisu standardni. Nikola Vlašić ima moje ogromno povjerenje, njega trebamo i ne želim ga izgubiti. Hoću ga vratiti u život, dobit će svoju šansu.

Standardan nije ni Marin Pongračić.

– On je budućnost na stoperskoj poziciji, želimo mu dati vjetar u leđa, da vjerujemo u njega. Kroz reprezentaciju im moramo dati podršku i povjerenje da budu na dispoziciji.

Sve će početi u Osijeku 3. lipnja protiv Austrije, zatim slijedi još jedna domaća utakmica, protiv Francuske u Splitu 6. lipnja.

Vatreni tada odlaze na dva gostovanja, prvo u Kopenhagen 10. lipnja gdje će igrati protiv Danske, a zatim u Francusku na reprizu finala Svjetskog prvenstva 13. lipnja.

Reprezentacija se okuplja 30. svibnja u Zagrebu. U glavnom gradu bit će do 2. lipnja kada putuje u Osijek.

Popis igrača

Vratari: Dominik Livaković (Dinamo), Ivica Ivušić (Osijek), Nediljko Labrović (Rijeka).

Braniči: Domagoj Vida (Bešiktaš), Šime Vrsaljko (Atletico Madrid), Borna Barišić (Glasgow Rangers), Duje Ćaleta-Car (Olimpique de Marseille), Josip Juranović (Celtic), Joško Gvardiol (RB Leipzig), Borna Sosa (Stuttgart), Marin Pongračić (Borussia Dortmund), Josip Stanišić (Bayern), Martin Erlić (Spezia), Josip Šutalo (Dinamo Zagreb).

Vezni: Luka Modrić (Real Madrid), Mateo Kovačić (Chelsea), Marcelo Brozović (Inter), Mario Pašalić (Atalanta), Nikola Vlašić (West Ham), Lovro Majer (Rennes), Kristijan Jakić (Eintracht Frankfurt), Luka Sučić (RB Salzburg).

Napadači: Ivan Perišić (Inter), Andrej Kramarić (Hoffenheim), Josip Brekalo (Torino), Mislav Oršić (Dinamo Zagreb), Marko Livaja (Hajduk), Ante Budimir (Osasuna), Petar Musa (Boavista).

Pretpozive su dobili: Luka Ivanušec (Dinamo), Mile Škorić (Osijek), Ivo Grbić (Lille), Nikola Moro (Dinamo Moskva), Filip Krovinović (Hajduk), Mario Vušković

 

hms.ba/https://hms.ba/Šport/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)