ČOVIĆ S MURPHYJEM: Ne postoje uvjeti za održavanje izbora u BiH kao ni za implementaciju izbornog procesa

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Vrijeme:1 min, 0 sec
Susret predsjedatelja Doma naroda PS BiH dr. Dragana Čovića i veleposlanika SAD-a Michaela Murphyja održan je danas u Sarajevu, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Iz HDZ-a BiH priopćeno je da su Čović i Murphy razgovarali su o aktualnoj situaciju u BiH, unutarnjim odnosima, Općim izborima kao i procesu reforme Izbornog zakona koje je ostalo otvoreno političko pitanje, unatoč naporima hrvatskih predstavnika da svi pregovori završe dogovorom.

“Predsjednik Čović potvrdio je stav koji je jasan i artikuliran u potpunosti. U ovome trenutku ne postoje uvjeti za održavanje izbora u BiH kao ni za implementaciju izbornog procesa, prvenstveno u pogledu konstituiranja gornjih parlamentarnih domova na federalnoj i državnoj razini. Takvo što može dovesti u pitanje potpunu legalnost izbornog procesa, što bi dodatno usložnilo i stvorilo nestabilnost cjelokupnog političkog sustava na svim razinama. Predsjednik Čović zahvalio se na medijaciji američke administracije, podršci i cjelokupnom angažmanu u BiH”, istaknuto je u priopćenju HDZ-a.

Regionalni, europski i transnacionalni odnosi također su bili tema razgovora.

Čović je, kako je pojašnjeno, naglasio jkako Europa mora biti čvrsto opredijeljena na miru i prosperitetu čije je temelje postavila Schumanova deklaracija prije 72 godine i stvorila današnje konture EU.

 

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.