Oglasio se Filip Hrgović nakon otkazivanja najvećeg meča karijere: Evo što je poručio

Vrijeme:1 min, 40 sec

 

Filip Hrgović i Zhilei Zhang trebali su se sastati u meču za obaveznog izazivača IBF organzacije.

Hrvatski boksač Filip Hrgović otkazao je najveći meč dosadašnjeg dijela profesionalne karijere protiv Zhilei Zhanga s kojim se trebao sastati ove nedjelje u meču za obaveznog izazivača IBF organizacije.

Samo pet dana prije termina pojavila se vijest kako je Hrgović otkazao nastup, a kao razlog se navodi smrt oca, s kojom se teško nosi te koja je na više načina ugrozila njegove pripreme i motivaciju.

Hrgović se oglasio na Facebooku

Hrgović se večeras oglasio kratkim priopćenjeme u kojem je pojasnio svoje razloge otkazivanja borbe protiv kineskog boksača.

“Dragi pratitelji, zbog bolesti i smrti mog oca za kojeg sam bio jako vezan i s kojim sam provodio njegove zadnje dane, nisam uspio završiti pripreme.

Sve se dogodilo iznenada, stoga smo moj team i ja odlučili odgoditi datum borbe. Zajedno s vama, toliko sam dugo čekao ovu priliku, stoga se nadam da će idući datum meča biti ubrzo dogovoren.

Zahvaljujem se svima na porukama podrške kao i svojem protivniku Zhang Zhilei, IBF, Matchroom Boxing i Wasserman organizaciji koji su pokazali puno razumijevanja za ovu situaciju. Uzeo sam neko vrijeme kako bih bio uz obitelj, no uskoro se vraćam treninzima i nastavljam naš put prema vrhu!”, stoji u Hrgovićevom priopćenju na Facebooku.

Podržali ga Zhang i Babić

Inače, Hrgović je dobio podršku i od samog Kineza koji zna kako je to kada imaš smrtni slučaj u obitelji, a podrška Hrgoviću stigla je čak i od Alena Babića.

Babić zadnje dvije godine provocira Hrgovića i poziva ga na borbu, no obiteljska tragedija je ipak iznad sporta pa je i Babić podržao Hrgovića.

“Imao je sada smrtni slučaj, jako mi je žao i želim mu samo izraziti sućut. Čuo sam da neće biti meča… Moja velika sućut za oca, želim da se što brže vrati, da se odgodi taj meč protiv Zhanga i da dođe tamo gdje treba biti”, rekao je Alen Babić

gol.hr/  https://gol.dnevnik.hr//Šport/Hrvatsko nebo

Odgovori