SAD streljivo za Ukrajinu kupuje i u Srbiji, Britanija šalje oklopna vozila s lanserima

Vrijeme:1 min, 0 sec

Sjedinjene Američke Države odobrile su prodaju takozvanog nestandardnog streljiva Ukrajini u vrijednosti od 165 milijuna dolara. The New York Times objavio je da SAD kupuje nestandardno streljivo, kakvo odgovara Ukrajincima jer mahom posjeduju oružje iz sovjetske ere, i u Srbiji.

Britanija: Šaljemo Ukrajini oklopnjake s lanserima

Velika Britanija poslat će Ukrajini “manji broj oklopnih vozila na kojima su lanseri” raketa za protuzračnu obranu kako bi joj pomogla u borbi protiv ruskih snaga, najavio je danas britanski ministar obrane Ben Wallace.

Wallace je to najavio obraćajući se zastupnicima u britanskom parlamentu. U obraćanju je rekao da su Rusi izgubili oko 15.000 vojnika od početka invazije na Ukrajinu.

“Uz te gubitke u ljudstvu, tu su i gubici u opremi. Više izvora sugerira da je uništeno ili oduzeto više od 2000 ruskih oklopnih vozila. To uključuje najmanje 530 tenkova, isto toliko oklopnih transportera i 560 borbenih vozila”, rekao je Wallace.

“Rusija je također izgubila više od 60 helikoptera i borbenih aviona. Ruska ofenziva trebala je trajati najviše tjedan dana, a sad traje već dva mjeseca”, dodao je Wallace.

Velika Britanija poslala je Ukrajini oružje vrijedno milijune funti, što uključuje i projektile Starstreak te oklopna vozila.

 

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)