UKRAJINSKE ORUŽANE SNAGE: Nanijeli smo ogromne gubitke Rusiji

Vrijeme:49 sec

 

Ukrajinske oružane snage objavile su najnovije operativno izvješće o ratu. Osim što sugeriraju da je bilo ruskih aktivnosti na velikim dijelovima istoka zemlje, tvrde i da su nanijeli više gubitaka ruskim snagama.

 

“Prema dostupnim informacijama, 20. travnja je u središnju okružnu bolnicu Novoajdar primljeno 220 ranjenih i 50 mrtvih ruskih vojnika. Osim toga, bojna taktička skupina 136. zasebne motorizirane brigade 58. kombinirane vojske Južnog vojnog okruga, koja je djelovala na području Kurakhiva, pretrpjela je značajne gubitke (do 250 ljudi) i izgubila do 10 raketa i topništva”, navode ukrajinske snage.

U operativnom izvješću se također tvrdi da osoblje 150. motorizirane divizije 8. gardijske kombinirane armije Južnog vojnog okruga nije dobilo plaće od Rusije.

Ukrajinske oružane snage također navode više maltretiranja civila, tvrdeći:

“Na privremeno okupiranim područjima ruske neprijateljske jedinice nastavljaju blokirati kretanje lokalnog stanovništva, pljačkajući i izazivajući humanitarnu krizu – uništavajući kritičnu infrastrukturu i blokirajući isporuku humanitarne robe iz Ukrajine. Bilo je slučajeva pogubljenja civila i dobrovoljaca.”

 

hms.ba/ https://hms.ba//Hrvatsko nebo

Odgovori