LIDER HDZ BIH I HNS BIH ČOVIĆ: Ne prihvate li se izmjene Izbornog zakona, HNS će sredinom svibnja donijeti konkretne odluke

Vrijeme:1 min, 7 sec

 

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović sazvao je žurnu sjednicu toga tijela koja će se održati 26. travnja, a na kojoj će se naći HNS-ov prijedlog izmjena izbornog zakonodavstva.

 

Na konferenciji za novinare održanoj nakon sjednice Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora (HNS) Čović je kazao kako je time dana još jedna šansa da se, prije nego se raspišu opći izbori, postigne dogovor o provedbi presuda Ustavnog suda BiH u predmetu Ljubić, kao i presuda Europskog suda za ljudska prava u predmetu Sejdić-Finci.

Pojasnio je da se predložene Izmjene i dopune Izbornog zakona BiH, prije svega, odnose na popunjavanje Doma naroda i izbor članova Predsjedništva BiH.

Čović je ponovio kako stranke okupljene oko HNS-a i dalje smatraju da ne postoje formalno-pravni uvjeti za raspisivanje izbora.

Po njegovim riječima, na današnjoj sjednici Predsjedništva HNS-a razgovaralo se i o tome što će biti poduzeto ako opći izbori budu raspisani, a dogovor o izmjenama Izbornog zakona BiH ne bude postignut.

Prvi čovjek HDZ-a BiH i HNS-a kazao je kako će o daljnjim potezima raspravljati o svim središnjicama okupljenih oko HNS-a, a zatim će sredinom petog mjeseca HNS donijeti konkretne odluke vodeći se stavom hrvatskih političkih stranaka i zaključcima HNS-a sa izvanrednog zasjedanja održanog u veljači ove godine.

 

 

hms.ba/ https://hms.ba//Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)