PREMIJER HRVATSKE KOMENTIRAO IZJAVE PREDSJEDNIKA RH

Vrijeme:2 min, 3 sec

 

PLENKOVIĆ: Hrvati u BiH će od Milanovićeve dijareje imati samo štetu a njegovo prorusko ponašanje je sramotno

 

Premijer Hrvatske Andrej Plenković komentirao je izjave predsjednika RH Zorana Milanovića. “Ovo što sam čuo, to je dijareja. To su problemi koje on očito ima, to neprestano buđenje iz irelevantnosti”, rekao je. “To je prešlo sve granice, pokidao je sve veze. On je nažalost izabran, radi štetu na svakom planu”, rekao je.

“Godinama ćemo se oporavljati od te štete”, rekao je.

Podsjetimo Milanović je danas izjavio kako je Plenković izdajnik jer ne koristi ogromnu moć koju ima u Bruxellesu dok se Hrvatima u BiH napijaju krivi. Milanović je, komentirajući, pak stanje u Ukrajini kazao kako su “za smrti u Ukrajini krivi ili Ukrajinci ili oni koji su ih huškali.”

“Mi smo uvjereni da on ima nekih problema. Je li on ruski agent, ne znam je li ijedan čelnik EU ima ovako sramotne stavov”, rekao je Plenković. Plenković je dodao da Milanović radi ogromne probleme i za Hrvate u BiH.

“Ništa nije napravio, samo štetu. Na međunarodnoj razini je irelevantna, njegova riječ nema težinu, ljudi mu se čude. Napravio nam je veliku štetu, mi kao vlada to popravljamo”, rekao je premijer RH.

“Ovo prorusko ponašanje je sramotno”

“Hrvati u BiH će samo od njega imati štete, ne i koristi. A ovo prorusko angažiranje koje slušamo od njega mjesecima, protiv Ukrajine, to je sramotno”, rekao je. Dodao je kako je upravo Milanović u “crvenom šuškavcu” u sarajevu podržavao Željka Komšića.

“A o ovoj cijeloj operaciji koja je došla iz njegovog kruga, ovo o pomilovanju, on sad optužuje druge da su udbaši, da sam to ja, moj otac, a ne oni o kojima se tu radi”, rekao je.

“Imamo štetočinu, sramotu, karijes. Mi nećemo sudjelovati u ničemu s njima”, rekao je. Dodao je da su svi mostovi porušeni.

“On stalno namjerno s nekom agendom rastače institucije”, rekao je. “Ništa to nije normalno, sve je to dio velike štete koju radi društvu i institucijama. No, tako je kako je. Mi ćemo raditi svoj posao, a on nek nastavi sa ovom dijarejom”, kazao je.

“Kad vam netko kaže da vam je otac koji je umro prije pet tjedana udbaš, tu više nema prostora za dijalog”, rekao je Plenković.

“Mi smo znali s kim imamo posla. Nažalost,. javnost to otkriva s vremenom. I Hrvati u BiH će imati štete, da ne govorim o njegovoj međunarodnoj irelevnatnosti”, kazao je.

 

hms.ba/ https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori