USKRSNA ČESTITKA GLAVNOG UREDNIKA HRVATSKOG NEBA

Vrijeme:1 min, 26 sec

 

Slaveći svetkovinu uskrsnuća našeg Gospodina Isusa Krista, otkrivajmo ono na što smo pozvani biti: sudionicima otajstva života sina Božjega. Živimo s radošću tu svetkovinu, tu istinu! Ona postaje razlog svega ostaloga u našem postojanju. Izvlači nas iz ništavila kako bi nas vinula u ovu predivnu pustolovinu života i ljubavi. Živimo i slavimo tu istinu, a napose na Uskrsni dan, kako bi gledajući nas i to kako živimo svijet upoznao to otajstvo.

Neka takav bude ovaj Uskrs, neka takvi budu svi dani našeg postojanja, intenzivno življenje otajstva Bogočovjeka koji je uskrsnuo, otajstva nas koji idemo k Bogu odgovarajući na njegovu ljubav – koja prethodi našoj.

Neka ta istina postane istina svakog trenutka! Neka već sad postane istina ovog trenutka kako bismo intenzivno živjeli otajstvo Uskrsnog dana i tako nastavili u svakom času našeg postojanja dok ne dođe čas smrti – koji će postati trenutak našeg rođenja u slavi. Takva neka bude naša uskrsna svetkovina.

U uskrsnoj osmini posebno se sjetimo i molimo za sve naše pokojne, za sve one koji su pretvarali vrijeme u ljubav, to jest u vječnost, na što smo i mi pozvani. Naša vjera drži nas s nadom u veliki ponovni susret sa svima njima u Gospodinu Života.

U tom duhu svima želim SRETAN I BLAGOSLOVLJEN USKRS! Posebno čestitam i ujedno zahvaljujem svim su-urednicima, suradnicima, kolumnistima, dobročiniteljima, podupirateljima i pratiteljima portala „Hrvatsko nebo“. Ono jest hrvatsko, ali – vidi se to po praćenju i po brojnim reakcijama, sviđalicama i komentarima – nije isključivo hrvatsko, nego je i općeljudsko. Ono Duh Uskrsnuloga i nauk Njegove sveopće (katoličke) Crkve i osobnu vjeru nas koji ga uređujemo i punimo sadržajima unosi u to što stavlja pred oči javnosti.

 

Darko Daran Bašić

 

Darko Daran Bašić/Hrvatsko nebo

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)