EUROPA LIGA Xavi: Igrači i ja izađemo na teren i šokiramo se. Kako je ovo moguće?!

Vrijeme:1 min, 10 sec

 

Barcelona je ispala u četvrtfinalu Europa lige domaćim porazom 2:3 od Eintrachta na uzvratnoj utakmici, nakon što je prvi meč završio 1:1. Iako joj je to bio “domaći” meč samo formalno. Naime, na tribinama Camp Noua je od oko 80 tisuća navijača bilo daleko više gostujućih od propisanih 5 tisuća. Barcelonin trener Xavi je nakon utakmice bio više ljut zbog toga nego zbog poraza, piše Index.hr.

“Očekivao sam 70 ili 80 tisuća barcelonista ovdje, ali to se nije dogodilo. Svlačionica, dakle igrači i ja zahtijevamo objašnjenje od kluba zašto je bilo tako”, poručila je legenda Barce vodstvu kluba. “Cilj nam je bio finale ovog natjecanja, a sada smo ispali već u četvrtfinalu. Evidentno je da nam atmosfera na našem stadionu nikako nije pomogla. Iz kluba kažu da to provjeravaju. Vidjet ćemo…”, kaže Xavi i dodaje:

“Ovo nije izgledalo kao domaća utakmica Barcelone, nego kao meč na neutralnom terenu, gdje oba rivala dobiju po pola kapaciteta stadiona. Očito je naš klub, koji je domaćin, pogriješio.” Xavi nije mogao prestati pričati o ovoj velikoj sramoti Barcelone:

“Jako smo razočarani zbog toga. Prije utakmice sam u razgovorima s igračima isticao kako nam je u ovoj utakmici presudna pomoć navijača, a onda smo izašli na teren i imali što vidjeti. Na utakmici, kada nam je atmosfera bila najvažnija, dobili smo igranje na našem, ali podijeljenom stadionu.”

 

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

 

Odgovori