Biden odobrio dodatnu vojnu pomoć Ukrajini, vrijednost 800 milijuna dolara

Vrijeme:1 min, 0 sec

Sjedinjene Države poslat će drugi paket pomoći u naoružanju za Ukrajinu vrijedan 800 milijuna dolara, priopćio je predsjednik Joe Biden u srijedu nakon što je prvo podijelio vijesti s ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim.

Biden je telefonski razgovarao sa Zelenskim nakon što je odobrio dodatnih 800 milijuna dolara pomoći u naoružanju, municiji i drugoj vojnoj pomoći Ukrajini, priopćila je Bijela kuća.

-Ukrajinska vojska koristila je naoružanje s razornim posljedicama koje smo joj pružili. Dok se Rusija priprema da intenzivira svoj napad u regiji Donbasa, dodijela dodatnog naoružanja nastavit će pružati Ukrajini kapacitete da se obrani – navodi Biden u priopćenju.

Posljednji paket vojne pomoći ukljućuje artiljerijske sustave, artiljerijsku municiju i oklopna vozila. Biden je također odobrio transfer dodatnih helikoptera Ukrajini.

Smatra se da je to obećanje od vitalnog značaja nakon što je ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio u uotrak da su mirovni pregovori s Ukrajinom ušli u “ćorsokak”, optužujući Kijev za kršenje prethodnih sporazuma.

-Bez dodatnog naoružanja ovaj rat će se pretvoriti u beskonačno krvoproliće koje će širiti bijedu, patnju i razaranja. Mariupolj, Buča, Kramatorsk, lista se nastavlja. Nitko neće zaustaviti Rusiju izuzev Ukrajine s teškim naoružanjem – piše Zelenski na Twitteru u srijedu, prenosi UPI.

 

https://rtv-hb.com/Hrvatsko nebo

Odgovori