VIDEO Zbogom voljenom Denisu: Bol, suze i nevjerica u ispraćaju sina, brata i prijatelja

Vrijeme:1 min, 53 sec

 

– Neka njegov život i njegove pobjede u životu budu svima vama snaga – naglasio je svećenik

Treba mu reći hvala kakav je bio sin, sportaš i osoba. Ne možemo mu reći posljednje hvala jer je rano otišao, ali to se mora prihvatiti, rekao je svećenik na sahrani tragično preminulog hrvatskog rukometaša Denisa Tota (27). Đakovo, hrvatski rukomet i cijela država zavijeni su u crno.

 

Sahrana Denisa Tota:

 

 

– Neka njegov život i njegove pobjede u životu budu svima vama snaga – naglasio je svećenik i dodao:

– Pročitao sam jednu autobiografiju sportaša koji je rekao: Imam 50 godina i boli me sve, ali da se opet rodim opet bih bio sportaš. Sport te uči da pobjeđuješ, a tako je u sportskoj obitelji naučio i Denis.

Naime, njegov je otac bio nogometaš, a brat mu je rukometni golman. Denis je igrao na poziciji desnog vanjskog.

Koliko je obitelj Tot poznata u sportskom spektru grada Đakova i njegove okolice pokazuju i dolasci momčadi RK Đakova, HNK Đakovo Crotaije, NK Torpeda iz Kuševca, ali i Nenada Bjelice, Miroslava Bičanića, Stjepana Jukića, Antuna Labaka, Josipa Milardovića i drugih nogometnih ikona koje je dalo slavonsko podneblje.

Bilo je uz njih još mnoštvo ljudi koji su došli oprostiti se od tragično preminulog sugrađanina. Đakovo je zavijeno u crno. Tuga se osjeti na svakom koraku. U nevjerici se spajaju puzle kako bi se pokušalo barem približno razumjeti što se dogodilo te kobne noći kada je ugašen mladi, perspektivni život pun osmijeha i sreće.

Ovaj ogroman dolazak i odaziv na sahranu pokazatelj je veličine pokojnog Denisa i njegove obitelji.

Đakovo: Posljednji ispraćaj rukometaša Denisa Tota | Autor : Dubravka Petric/PIXSELLFoto: Dubravka Petric/PIXSELL12.04.2022., Djakovo – Posljednji ispracaj rukometasa Denisa Tota. Photo: Dubravka Petric/PIXSELL

 

Podsjetimo, obdukcija tijela mladog sportaša pokazala je da je bio žrtva nasilja za koje makedonska policija sumnjiči tri osobe: A. G. (28), K. L. (19) i A. K. (22). Osumnjičena 19-godišnja K. L. i 22-godišnji A. K. su uhićeni i dali su iskaz u nazočnosti odvjetnika te im je oderđen pritvor, a A. G. je i dalje u bijegu i za njim se traga.

 

Snimka napada na Denisa Tota:

 

Edi Džindo/VL/https://www.vecernji.hr/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)