NASTAVLJA PO SVOM Putin: ‘Naši ciljevi u Ukrajini su plemeniti, ali nije mi u planu izolirati Rusiju od ostatka svijeta‘

Vrijeme:1 min, 31 sec

 

Putin je kazao i kako Moskva ‘nije imala drugog izbora‘ nego pokrenuti vojnu operaciju za zaštitu Rusije

Sukob s proturuskim snagama u Ukrajini bio je neizbježan, bilo je samo pitanje vremena, izjavio je ruski predsjednik Vladimir Putin tijekom posjeta kozmodromu Vostočni u Amurskoj oblasti gdje mu je društvo pravio bjeloruski kolega Aleksandar Lukašenko.

‘Danas naši časnici sudjeluju u specijalnoj vojnoj operaciji u Donbasu, u Ukrajini. Pružaju pomoć narodnim republikama Donbasa. Djeluju hrabro, kompetentno i učinkovito te koriste najmodernije vrste oružja s jedinstvenim, neusporedivim karakteristikama’, rekao je.

Putin je uvjeren da će ciljevi operacije zaštite Donbasa biti ostvareni, prenosi ruski Tass.

image

Vladimir Putin/Yevgeny Biyatov/Sputnik/AFP

image

Vladimir Putin/ Yevgeny Biyatov/Sputnik/AFP

‘Tako će i biti. Nema sumnje da će Oružane snage RF ostvariti zacrtane ciljeve. Ciljevi su apsolutno razumljivi, oni su plemeniti. Glavni cilj je pomoći ljudima u Donbasu. Vlasti u Kijevu, potaknute od strane Zapada, odbile su poštivati sporazume iz Minska koji su imali za cilj mirno rješenje problema u Donbasu’, dodao je ruski predsjednik i ustvrdio da se njegova zemlja ne planira izolirati od ostatka svijeta.

Putin je kazao i kako Moskva ‘nije imala drugog izbora’ nego pokrenuti vojnu operaciju za zaštitu Rusije te da Rusija više ne može tolerirati genocid koji se provodi nad ljudima koji govore ruski u Donbasu.

image

Vladimir Putin/Yevgeny Biyatov/Sputnik/AFP

image

Vladimir Putin/Yevgeny Biyatov/Sputnik/AFP

‘S jedne strane pomažemo i spašavamo ljude, a s druge jednostavno poduzimamo mjere kako bismo osigurali sigurnost same Rusije. Jasno je da nismo imali izbora. Bila je to ispravna odluka’, zaključio je.

Ipak, na kraju je Putin izrekao znakovitu rečenicu.

– Nije mi plan Rusiju izolirati od ostatka svijeta…

image

Vladimir Putin i Aleksandar Lukašenko/Mikhail Klimentyev

image

Vladimir Putin/Yevgeny Biyatov/Sputnik/AFP

image

Vladimir Putin/Yevgeny Biyatov/Sputnik/AFP

Jutarnji list/https://www.jutarnji.hr/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)