Darijo Srna se slomio u intervjuu: “Danas sam Ukrajinac, a Ukrajina nije u ratu samo 50 dana”

Vrijeme:1 min, 40 sec

Darijo Srna je sportski direktor Šahtara, kluba koji godinama ne može igrati na svom stadionu.

 

Bivši kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Darijo Srna zbog obnašanja funkcije sportskog direktora Šahtara proteklih je tjedana tražen u inozemnim medijima.

Srna ne znam ni sam koliko je puta razgovarao s medijima otkako je počela ruska invazija na Ukrajinu, zemlju u koju je stigao 2003. i postao ikona Šahtara, ujedno i jedan od zaštitnih znakova cijele lige.

U posljednjem istupu Srna se osvrnuo na cjelokupnu situaciju kroz razgovor za Daily Mail.

“Više sam živio u Ukrajini nego u Hrvatskoj, ja sam danas Ukrajinac. Ponosan sam što živim tamo i siguran sam da ću tamo živjeti i u budućnosti. Ukrajinci su nevjerojatni, pozitivni ljudi. Nikada nikome ništa loše nisu učinili. Znam koliko pate i samo žele živjeti u miru. Predsjednik Ukrajine i njegovo osoblje su heroji. Za mene su oni već pobjednici. Nadajmo se da će ovaj rat biti gotov što prije”, poželio je Srna.

Njegov Šahtar ne može igrati domaće utakmice u svom Donjecku još tamo od 2014. godine kada je započeo sukob u regiji Donbas. Na različitim stadiona diljem Ukrajine (Lavov, Harkiv, Kijev) proteklih godina Šahtar je bio domaćin, a sad je ponovno u neizvjesnosti.

“Šahtar je klub koji je dvaput ostao bez svog doma. Nećete naći drugu momčad koja je u osam godina izgubila dva doma. Kad smo izgubili Donbass Arenu, izgubili smo navijače, naš grad, naše kuće. Svi moraju shvatiti da nije dovoljno da se o tome samo govori, morate pomoći da zaustavimo agresora u Ukrajini. Nije Ukrajina u ratu 50 dana, ona je to već osam godina. Trebamo svijet da stane iza nas, a ne samo da priča. Nadam se da svijet neće spavati, da će se probuditi što prije i učiniti sve što je moguće”, apelirao je Srna.

Još je dodao:

“Razgovarao sam s nekim ruskim igračima koji su protiv rata, ali ne želim otkriti njihova imena jer bi završili u zatvoru. To vam je sada život u Rusiji.”

 

 

Šport/Hrvatsko nebo

Odgovori