Featured Video Play Icon

RTV HERCEG BOSNE Pogledajte snimku svečane akademije povodom 30. obljetnice utemeljenja HVO-a

Vrijeme:54 sec

 

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović, predsjednik Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH Dragan Čović, te brojna izaslanstva iz BiH i Hrvatske položili su u petak vijence i zapalili svijeće na Središnjem spomeniku ispred Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače u Mostaru, a u povodu obilježavanja 30. obljetnice utemeljenja Hrvatskog vijeća obrane (HVO).

Nakon toga je u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače održava središnja svečanost obilježavanja navedenih obljetnica, a tom prigodom Milanović će posmrtno odlikovati Redom kneza Domagoja s ogrlicom za pokazanu osvjedočenu hrabrost i junaštvo u ratu Ivu Lozančića te Redom bana Jelačića za iznimno uspješno zapovijedanje postrojbama HVO te za sveukupne zasluge u njihovom ustroju, Zborna područja Mostar, Tomislavgrad, Vitez i Orašje.

Također, predviđeno je i prigodno obraćanje hrvatskog predsjednika.

Predsjednici svih stranaka okupljenih u HNS-u BiH, predvođeni Draganom Čovićem nakon toga su u hotelu Buna kod Mostara od održali sastanak na kojem je bilo riječi o reformi Izbornog zakona BiH i ostalim aktualnostima.

U nastavku pogledajte cjelovitu snimku svečane akademije povodom 30. obljetnice utemeljenja HVO-a.

 

RTV HB/https://hms.ba /Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)