Otkrivena spomen ploča za šestero Širokobriježana poginulih u raketiranju zločinačke JNA

Vrijeme:1 min, 6 sec

 

Na 30. obljetnicu raketiranja Širokog Brijega od strane agresorske JNA svečanim otkrivanjem Spomen ploče odana je počast i sačuvati sjećanje na žrtvu šestero Širokobriježana koji su 7. travnja 1992. godine izgubili živote.

Podsjetimo, u ranim jutarnjim satima 7. travnja 1992. godine, dva zrakoplova jugoslavenske vojske, koja su uzletjela iz Podgorice, nadletjela su Široki Brijeg i raketama zrak-zemlja i kazetnim bombama zasuli civilne ciljeve u užem dijelu Širokog Brijega, piše portal Vrisak.info.

 

Foto: Vrisak.info

 

Pred svojim obiteljskim domovima, živote je izgubili šestero nevinih žrtava, a njihova imena su:

 

– Veselko Topić (1940).

– Bože Soldo (1953.),

– Jozo Hrkać (1968.),

– Rajko Hrkać (1968.),

– Mladen Hrkać (1972.),

– Josip Hrkać (1978.).

 

Inicijativni odbor za izgradnju Spomen-ploče činila je grupa mještana iz naselja Njivice skupa s Odborom za branitelje Gradskog vijeća Širokog Brijega.

Troškove izgradnje spomen obilježja preuzeo je Grad Široki Brijeg i Županija Zapadnohercegovačka.

Današnji program započeo je svetom misom zadušnicom za žrtve u Crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije.

Nastavljen je okupljanjem kod Spomen-ploče u Ulici Nikole Šubića Zrinskog gdje su se obratili predstavnici gradskih i županijskih institucija.

Nakon toga je uslijedilo otkrivanje, kratka molitva i posveta Spomen-ploče te polaganje zajedničkog vijenca i paljenje svijeća od strane obitelji poginulih, udruga proisteklih iz Domovinskog rata, Grada Širokog Brijega i Županije Zapadnohercegovačke.

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori