MRŠIĆ O KROATOFOBU IZ NJEMAČKOG SPD-A “Očekivano je da Fajon podržava muslimanski hegemonizam u BiH. No ugosti li Grbin Ahmetovića, …”

Vrijeme:2 min, 26 sec

 

Darko Mršić, slovenski politički analitičar porijeklom iz BiH, sinoć se na svom Twitter profilu osvrnuo na posjet Adisa Ahmetovića (SPD), specijalnog izvjestitelja Bundestaga za Zakapani Balkan, visokim dužnosnicima stranaka socijaldemokratske provenijencije u Ljubljani i Zagrebu, piše Hrvatski Medijski Servis.

Podsjećamo, Ahmetović je porijeklom iz BiH te otvoreno propagira bošnjačke hegemonističke stavove o uređenju BiH stavljajući se u funkciju zagovornika većinskog nacionalizma, a na uštrb druga dva konstitutivna naroda.

„Danas (jučer, četvrtak, op. Hms) se bošnjački nacist Ahmetović susreo u centrali partije „Socialni demokrati“ u Ljubljani s predstavnicima Bosanskog akademskog društva u Sloveniji. Što je sporno? Društvo postoji od 18. 2. 2022. a već je u službi slovenske partije koja preko Tanje Fajon vodi probošnjački lobi u Europskom parlamentu“, napisao je Mršić

Mršić nastavlja sve ukazuje na to da je spomenuto društvo u izbornoj godini u BiH i Sloveniji formirano iz političkih razloga i da je samo parastranačka organizacija. U Sloveniji Socialnih demokrata, u BiH muslimanske SDA.

Mršić problematizira i prefiks „bosansko“ u nazivu novoformirane udruge.

„Sporan je i naziv “Bosansko” koje je i ovaj put uzurpirano a iza se krije muslimansko, bošnjačko. Osnivači: Edvin Dervišević, Ismar Mujezinović, Nedžad Junuzović, Nurdin Bajramović, Senahil Asanagić, Amer Beharić, Emir Čolić, Nermina Čolić, Nijaz Ibrulj, Faris Mujezinović“, napisao je Mršić na Twitteru.

Mršić najavljuje i posjet specijalnog izaslanika Bundestaga Zagrebu te se pita tko će se iz hrvatskog SDP-a usuditi sastati s kroatofobom Ahmetovićem.

„Notorni Ahmetović je za sutra (petak 1.4. 2022.) najavio dolazak u Zagreb, gdje bi ga navodno trebali primiti u SDP-u Hrvatske. Bit će zanimljivo vidjeti tko iz SDP-a će se usuditi susresti s kroatofobom i zagovarateljem dekonstituiranja Hrvata u BiH“, napisao je Mršić te dodao:

-Posjeta Ahmetovića Sloveniji i Hrvatskoj dogovorena je 15. 3. 2022. kada su i Fajon i Grbin u Berlin došli po upute kod SPD-a. Za Fajon je očekivano, da ustraje na podršci muslimanskom hegemonizmu u BiH, no Peđa Grbin će, ugosti li sutra Ahmetovića, otvoreno stati uz antihrvatskog političara, napisao je Mršić.

Politički analitičar Mršić „thread“ na Twitteru završava podsjećanjem da u Sloveniji već 29 godina postoji udruga koja okuplja Hrvate s područja Komušine dok Fajon već legitimira „Bosance“ iz muslimanske udruge stare par dana.

„I dok se Tanja Fajon i Ahmetović susreću i time legitimiraju “Bosance” u muslimanskoj udruzi koja je za potrebe politike nastala prije par dana, u Sloveniji već 29 godina postoji Društvo Hrvata iz Bosne, Komušina – Škofja Loka, koje okuplja 300 Hrvata sa područja Komušine (BiH)“, zaključio je Mršić.

Sve Mršićeve tweetove na ovu temu pogledajte klikom na priloženi tweet u nastavku:

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori