Hrvatska nakon preokreta ipak svladala Bugarsku

Vrijeme:1 min, 37 sec

Hrvatska nogometna reprezentacija pobijedila je Bugarsku 2:1 u prijateljskom ogledu igranom u Dohi.

 

Prvi ozbiljniji i konkretniji udarac prema bugarskim vratima, odličan šut Barišića Vucov izbacuje u korner u 11. minuti. Dobra pozicija za Nedeleva nakon loše reakcije hrvatske obrane, ali najbolji igrač Bugarske loše je šutirao u 18. minuti.

Dvije minute kasnije odlično je šutirao Moro, ništa od gola, ali novi korner za Hrvatsku, skače Vida, ali prebacuje vrata udarcem glavom. Hrvatska se obranila nakon kornera, a Pongračić je na terenu zamijenio ozlijeđenog Škorića. Žuti karton za Ćaletu Cara koji rukama zaustavlja Kirilova, Despodov izvodi slobodni udarac za Bugare, no nema opasnosti za Vatrene u 33. minuti.

Drugo poluvrijeme puno akcije

Dobar pokušaj Mislava Oršića, no siguran je bugarski vratar Vucov u 38. minuti. Turicov je snažno šutirao ispred Pongračića, lopta odlazi pored vratnice. Hrvatska je bila bolja u prvih 20-ak minuta, a onda se utakmica okrenula, Bugari se posložili, iako je statistika i dalje na strani Vatrenih.

Odmah na početku drugog poluvremena šansa Perišića koji snažno puca, ali lopta odlazi pored vratnice. U 51. minuti dobar pokušaj Bugara, Despodov traži prekršaj, ali ipak je slobodni udarac nakon što je Perišić igrao rukom, odlične dvije intervencije Ivušića.

Šansa za Hrvatsku u 54. minuti preko Pašalića, koji se ubacio iz drugoga plana, ali Jordanov mu ulazi u udarac. Odličan pokušaj Oršića u 59. minuti iz slobodnog udarca, lopta je prohujala pored vratiju.

Bugarska je povela u 69. minuti golom Despodova. U 76. minuti gol za Hrvatsku, kazneni udarac za Hrvatsku, a siguran strijelac za izjednačenje je Luka Modrić. U 80, minuti Hrvatska vodi 2:1, strijelac Kramarić! Sjajni Kramarić, koji je bio zaslužan i za kazneni udarac, sjajno pogađa za preokret u Dohi!

Tri minute kasnije nakon odličnog ubačaja Modrića iz kornera, iz voleja udara Perišić, no lopta je u rukama bugarskog vratara. Hrvatska je pobijedila Bugarsku 2:1, a obje reprezentacije susret su završile s desetoricom igrača.

 

 

Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)