‘Probudite se, ovo je nuklearni terorizam. Ako elektrana eksplodira, ovo je kraj Europe!‘

Vrijeme:1 min, 21 sec

 

‘Po prvi put u povijesti čovječanstva dogodio se nuklearni terorizam. Ruski propagandisti žele to zataškati, ali ovo više nije prijetnja. Ovo je realnost‘.

Nakon požara u nuklearnoj elektrani Zaporožje, Volodimir Zelenski se video-porukom obratio cijeloj Europi. Naglasio je da, ako dođe do eksplozije, da nas čeka katastrofa šest puta gora nego ona u Černobilu. Ukratko, rekao je, počela bi evakuacija cijele Europe.

– Europo, moraš se probuditi, najveća nuklearna elektrana u Europi gori. U ovim trenucima ruski tenkovi granatiraju područje. To su tenkovi koji imaju infracrvene kamere, dakle znaju gdje pucaju. Pripremljeni su za to.

Predsjednik Ukrajine naglasio je da se obraća svim Europljanima.

– Sjetite se koliko je Černobil uzeo žrtava i koliko je ptanji izazvao. Bila je to globalna katastrofa. A sada Rusija želi sve to ponoviti, samo će biti šest puta gore!

Za kraj je podvukao crtu.

– Moramo zaustaviti ruske trupe. Recite političarima: Ukrajina ima 15 nuklearnih postrojenja. Ako dođe doe eksplozije, to je to. To će biti kraj Europe, svi ćemo se morati evakuirati. Jedino brza akcija Europe može spriječiti ruske trupe i europsku nuklearnu katastrofu.

Jutarnji list/https://www.jutarnji.hr/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)