POROŠENKO: Ne vjerujte Putinu, ne gubimo Mariupolj, ne gubimo Harkiv, ne gubimo Kijev

Vrijeme:1 min, 16 sec
Bivši ukrajinski predsjednik Petro Porošenko javio se u program BBC-ja. Oštro je osudio ruski napad i posebno se obrušio na njihovog predsjednika Vladimira Putina.

“Ne vjerujte Putinu i nemojte ga se bojati. Učite od Ukrajine”

“Ne gubimo Mariupolj, ne gubimo Harkiv, ne gubimo Kijev. Putin može ugasiti svjetlo, ali ne može ubiti ukrajinsku dušu. On nema uspjeha u ovom napadu. Želim se zahvaliti britanskoj vladi, mom prijatelju i prijatelju Ukrajine Borisu Johnsonu te svim Britancima za ogromnu solidarnost prema Ukrajini. Bili ste među prvima koji su donijeli sankcije protiv Rusije i moramo svi zajedno nastaviti sa sankcijama.

Bio sam u pregovorima s Putinom prije nekoliko godina. Molim vas, ne vjerujte Putinu jer se on nikada ne drži svojih riječi i još nešto, nemojte se bojati Putina. Učite od Ukrajine, mi se ne bojimo Putina, mi ga zaustavljamo. Stojimo s oružjem u rukama i ne dopuštamo mu da ide dalje. Pobijedit ćemo ga, premda i bez vode i bez hrane”, rekao je Porošenko između ostalog u razgovoru za BBC.

Prošli tjedan je izašao s kalašnjikovom na ulice

Podsjetimo, Porošenko je prije tjedan dana bio na ulicama Kijeva s kalašnjikovom u ruci.

Na pitanje novinara čime su on i grupa s kojom se nalazi naoružani i što namjeravaju učiniti kad Rusi uđu u centar Kijeva, Porošenko je odgovorio: “To je vrlo jednostavno. Evo, ovo je kratki kalašnjikov. Imamo oko 300 pripadnika teritorijalne obrane i imamo dva mitraljeza, to je uglavnom to. Nemamo tešku artiljeriju, nemamo tenkove…”.

 

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)