VIDEO: Pogledajte uličnu borbu za Harkiv

Vrijeme:1 min, 18 sec

 

Ukrajinci su pružili strašan otpor i na kraju uspjeli obraniti grad

Ukrajinske snage u nedjelju su se borile s ruskim vojnicima na ulicama Harkiva, grada na sjeveroistoku Ukrajine, rekao je regionalni guverner Oleg Sinegubov. Od ranoga jutra snažne eksplozije odjekivale su tim drugim najvećim ukrajinskim gradom.

Ruske snage pogodile su plinovod, a tijekom noći pogođena je i zgrada od devet katova, navodi BBC koji citira ukrajinsku državnu agenciju.

“Laka vozila ruskog neprijatelja upala su u Harkiv, uključujući gradsko središte”, rekao je u nedjelju regionalni guverner Oleg Sinegubov i dodao. “Ukrajinske oružane snage uništavaju neprijatelja. Upozoravamo civile da ne izlaze“, dodao je.

 

 

U Harkivu je u nedjelju bila oglašena zračna opasnost, a prema informacijama tamošnjih medija, vodile su se teške  i iscrpljujuće borbe unutar grada. Pojavile su se i snimke obrane Harkiva, a na društvenim mrežama ljudi pišu: “Ovo je kao u filmu.”

POGLEDAJTE VIDEO: Ovako su Ukrajinci na ulici branili Harkiv

 

 

Ipak, Ukrajinci su pružili strašan otpor i u konačnici uspjeli obraniti grad. To je potvrdio i bivši ukrajinski veleposlanik u Austriji Oleksander Ščerba.

“Potvrđeno je. Obranili smo grad! Opet je naš. Nešto Rusa bježi pješice, neka safari počne”, napisao je bivši ukrajinski veleposlanik u Austriji Oleksander Ščerba na Twitteru.

Vanjskopolitički reporter Sky Newsa John Sparks istaknuo je kako je riječ o gradu udaljenom samo 50 kilometara od granice s Rusijom, koji je uvijek bio ruska meta. Napad na Harkiv nazvao je vrlo značajnim za daljnji razvoj događaja.

Večernji list/https://www.vecernji.hr/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)