OBAVJEŠTAJNE AGENCIJE: I Bjelorusija pokrenula invaziju na Ukrajinu

Vrijeme:59 sec

Ukrajinski obavještajci objavili su kako Bjelorusija pokazuje “spremnost da izravno sudjeluje” i pomogne Rusiji u invaziji na Ukrajinu.

Podsjetimo, Bjelorusija je već dozvolila Rusiji da koristi njenu teritoriju, a omogućen im je bio prohodan put preko granice. Jedan visoki američki obavještajni dužnosnik je, prema pisanju “AP-a”, iznio izravne spoznaje o procjenama obavještajnih službi, te je rekao da će Bjelorusija već danas poslati svoje vojnike u Ukrajinu kao pojačanje ruskim snagama.

Drugi izvor blizak ukrajinskoj vladi rekao je za CNN da je, pored ukrajinskih obavještajaca, i Bidenova) administracija Kijevu prenijela da se Bjelorusija sprema za invaziju.

“Washington Post” je prvi objavio da se Bjelorusija sprema poslati vojnike u Ukrajinu, pozivajući se na dužnosnike američke administracije.

Ured ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog priopćio je da je bjeloruski predsjednik Alexander Lukashenko nazvao svog ukrajinskog kolegu u nedjelju.

-Naše trupe ni na koji način ne sudjeluju u ovoj operaciji. Nećemo se ovdje pravdati svojim sudjelovanjem ili nesudjelovanjem u ovom sukobu. Ponavljam još jednom. Naše trupe nisu tamo, ali ako to bude potrebno, ako Bjelorusiji i Rusiji budu potrebne, biti će tamo – rekao je Lukashenko na snimci objavljenoj na YouTube kanalu državne novinske agencije Belta.

 

https://rtv-hb.com/Hrvatsko nebo

Odgovori