MILANOVIĆ: Ne želim da se izgubi fokus na Izborni zakon i bh. Hrvate, tu neće biti pucnjave i rata, ali će biti opstrukcija

Vrijeme:1 min, 25 sec
Predsjednik RH Zoran Milanović držao je tiskovnu konferenciju gdje se razgovaralo o ratu u Ukrajini, piše portal Bild.ba.

Jasno je osudio rusku agresiju na tu zemlju. Upitan kako će se postaviti Hrvatska, rekao je da će Hrvatska raditi u svom interesu, a svoje vojnike, u sklopu Saveza, slati tamo gdje to bude trebalo.

“Mađarska, to je krajnja granica”, rekao je Milanović dodavši kako će, u slučaju napada na neku članicu Saveza, Hrvatska tada reagirati kao članica Saveza, ali prvenstveno braneći svoje interese.

Na pitanje novinara treba li Ukrajinu pustiti u NATO, Milanović je rekao: “Ne, ne, to nikako nije tema, možda da je ranije jasno rečeno, što nije opravdanje za agresiju, bilo bi bolje.”

Kazao je kako ne želi da vojnici idu tamo gdje nije njihova dužnost. Baltičke države, kazao je, nešto su drugo, javio je Bild.ba.

“Ne vidim da su ugrožene, ako budu, tu smo. Ušli smo u NATO, znali smo gdje ulazimo, i opet bih se za to ulagao. SAD kad smo u NATO-u pita nas se gdje je granica, rekao sam gdje je. To ne opravdava rusku agresiju na Ukrajinu”, kazao je.

Na kraju tiskovne konferencije je kazao kako je Ukrajina “tema dana” i da će “biti danima tema dana”.

Dodao je da Hrvatska, kao država, ne smije zaboraviti probleme koje u BiH ima hrvatski narod.

“Izborne zakone, opstrukciju izborne reforme, određenih promjena koje su nužne da bi hrvatski narod u BiH mogao funkcionirati kao konstitutivan narod… Očekujem solidarnost. Tu neće biti pucnjave, rata, ali će biti opstrukcije, ne želim da se taj fokus izgubi, ali vremena nema. To je za Hrvatsku jako važna politička tema”, rekao je Milanović.

 

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori