Dunja Magaš je privremena zamjenica Darka Horvata, otkrivamo tko je ona i čime se sve bavila

Vrijeme:1 min, 17 sec
Dunja Magaš članica je HDZ-a i državna tajnica u Ministarstvu graditeljstva još od prvog Plenkovićeva mandata.
Uhićenog i razriješenog ministra graditeljstva, prostornog uređenja i državne imovine Darka Horvata, do imenovanja novog ministra, kako doznajemo, najvjerojatnije će mijenjati državna tajnica u tom ministarstvu Dunja Magaš, koja se u svom drugom mandatu najviše bavila obnovom nakon potresa. Predstavljala je i izmijenjeni Zakon o obnovi u Saboru.

Dunja Magaš članica je HDZ-a i državna tajnica u Ministarstvu graditeljstva još od prvog Plenkovićeva mandata 2016. Inženjerka je građevine, a Građevinski fakultet u Zagrebu završila je 1988. Rođena je u Požegi 25. svibnja 1964. Prije dolaska na dužnost državne tajnice, od 2013. bila je zamjenica HDZ-ovog župana Brodsko-posavske županije Danijela Marušića. Od 2008. do 2013. bila je pročelnica Upravnog odjela za graditeljstvo i prostorno uređenje Brodsko-posavske županije, a prije toga od 2002. voditeljica Odsjeka za graditeljstvo i imovinsko-pravne poslove Ureda državne uprave u Brodsko-posavskoj županiji. Od 1997. do 2002. bila je pročelnica Ureda za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša Brodsko-posavske županije, a prije toga od 1994. pomoćnica pročelnika i građevinsko-urbanistički inspektor.

Od 2016. je i predsjednica Upravnog vijeća Opće bolnice “Dr. Josip Benčević” u Slavonskom Brodu, što obavlja volonterski. Kao državna tajnica, prema imovinskoj kartici, ima plaću od nešto preko 16.000 kuna. U svom vlasništvu ima dva stana u Slavonskome Brodu, a suvlasnica je i stana u Požegi. Izvanbračni drug suvlasnik je kuće i oranice u Sibinju. Na računu ima 150.000 kuna štednje.

 

https://www.jutarnji.hr/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)