Grlić Radman u Danskoj istaknuo nužnost reforme izbornog zakona u BiH

Vrijeme:51 sec

Šef hrvatske diplomacije Gordan Grlić Radman boravio je u petak u Kraljevini Danskoj, a s danskim kolegom razgovarao je o Bosni i Hercegovini i istaknuo nužnost reforme izbornog zakona u toj zemlji, priopćio je MVEP RH.

Grlić Radman bio je u Danskoj u povodu 30. obljetnice uspostave diplomatskih odnosa Hrvatske i Danske. Održao je bilateralni sastanak s danskim kolegom Jeppeom Kofodom.

Ministri vanjskih poslova su razgovarali o bilateralnim odnosima, aktualnoj političkoj situaciji na Zapadnom Balkanu i istočnoj granici EU-a, migracijama te mogućnostima daljnjeg razvoja suradnje na područjima gospodarstva, energetike, infrastrukture, informacijsko-komunikacijskih tehnologija i zaštite okoliša, navodi se u priopćenju.

Grlić Radman je istaknuo kako Hrvatska dijeli najdulju granicu s BiH te da je za Hrvatsku “jedno od najvažnijih pitanja situacija u Bosni i Hercegovini”. Istaknuo je nužnost reforme Izbornog zakona u Bosni i Hercegovini kao preduvjeta za stabilnu i funkcionalnu državu ravnopravnih konstitutivnih naroda i svih drugih građana, kao i za stabilnost područja jugoistočne Europe, ističe se u priopćenju.

 

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)