MILANOVIĆ: Izetbegović će Hrvate pokrasti, a hrvatska diplomacija dopušta donošenje zaključaka kao da ih je Bakir pisao

Vrijeme:1 min, 57 sec

 

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović posjetio je danas Kraš prehrambenu industriju u prigodi 110. obljetnice tvrtke. Tom prilikom dao je opširnu izjavu medijima, a posebno se osvrnuo na djelovanje predsjednika SDA, Bakira Izetbegovića, kojega je optužio da je prekršio njihov dogovor sa sastanka u Zagrebu te ga je nazvao kradljivcem vremena zbog toga što mu nije u interesu da dođe do izmjena Izbornog zakona Bih, javlja Hrvatski Medijski Servis.

-Šta radi Bakir Izetbegović, prije dva mjeseca čovjek kao seoski abadžija kupuje komade platna i čeka da prođe što više vremena da bi se Hrvati izludili i umorili. Da, u njegovim očima, neprestano daju neke glupe prijedloge, kojima se pokušavaju zajamčiti prava hrvatskome narodu da bira svoje predstavnike i da biraju svoju većinu u domu naroda bez koje ne postoje u Bosni i Hercegovini, to se eskivira, rekao je Milanović.

Dio koji se odnosi na Izetbegovića počinje na 34:40 

Predsjednik RH otkriva da je Izetbegović izigrao dogovor koji je imao nakon sastanka s njim u Zagrebu.

“Prvo se nađe sa mnom. Mene nazove Stipe Mesić pa ja kažem može. Razgovaramo u četvero, sve zapisano. Pa ja nešto predložim, pa idemo u realizaciju, pa ja to dovedem u nekakvu zrelu fazu, pa onda ‘joj, pa nisam ja to tako mislio’, dobro“, rekao je Milanović pojasnivši da je ponovno prošlo dva mjeseca, a izbori se bliže jer smo ušli u izbornu godinu.

-Hrvati su na vjetrometini, šaraju ih – tučedu ih ‘nevere i bure’, i kiše. Onda (Bakir Izetbegović, op.) navuče Plenkovića pa se nađe s Plenkovićem u Dubrovniku, pa onda kaže ‘tko nas zavadi brate’ – nas Bošnjake i Hrvate, pa mi smo najbolji supstrat na svijetu, a Srbe treba gurnut, ironično je kazao Milanović pojasnivši kako Bakir Izetbegović time samo kupuje vrijeme, a tome u prilog ide i novi intervju Bakira Izetbegovića u kojem ponavlja iste teze.

„Vrijeme protiče, a ja se ne želim blamirati. Na izbore će se izaći po pravilima koja su potpuno neodrživa i Hrvate će pokrasti“, rekao je predsjednik RH pojasnivši da diplomacija Republike Hrvatske po ovom pitanju ne čini gotovo ništa.

„Šta radi hrvatska diplomacija – ništa. Dopušta da se na silu, bezobrazno, arogantno na Vijeću ministara za opće i vanjske poslove proguraju deklaracije odnosno zaključci kao da ih je pisao Bakir Izetbegović – kradljivac vremena, kradljivac minuta”, zaključio je predsjednik RH.

R. I/HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori