HRVATSKA protiv ISLANDA traži prvu pobjedu u drugom krugu rukometnog Eura

Vrijeme:1 min, 42 sec

Hrvatska protiv Islanda igra ovog ponedjeljka u sklopu skupine I Europskog rukometnog prvesntva.

U trećem kolu skupine I Europskog rukometnog prvenstva Hrvatska igra protiv Islanda.

Utakmica je ovo koja, nažalost, kudikamo veći ulog nosi za Islanđane nego li za naše reprezentativce. Porazom od Danske Kauboji su izgubili svaku nadu u plasman u polufinale, a gotovo sigurno neće u konačnici uspjeti niti osvojiti treće mjesto u ovoj skupini i tako izboriti igranje utakmice za peto mjesto na Euru, što bi moglo donijeti plasman na Svjetsko prvenstvo bez igranja kvalifikacija.

Ipak, daleko od toga da Hrvatska nema za što igrati protiv Islanda i u posljednjem kolu drugog kruga protiv Nizozemske. Te dvije utakmice savršena su prilika izborniku Hrvoju Horvatu da isproba nove igrače i taktičke postavke, a ujedno i šansa novim imenima da se nametnu za budućnost, jer vrlo brzo će doći travanj i dvije utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Hrvatska za čast, Island za polufinale

Osim toga, Hrvatska je trenutno jedina reprezentacija u ovoj skupini koja je bez boda. Kada se uzme u obzir i činjenica da su Kauboji u nizu od dva uzastopna poraza te da su od pet odigranih utakmica u Mađarskoj izgubili tri, onda je jasno koliko bi ružan odjek imao još jedan izgubljeni susret.

Islanđani za to neće previše mariti, oni su veličanstvenom utakmicom i pobjedom protiv Francuske sebi širom otvorili vrata polufinala. Zbog tih golemih osam razlike osigurali su se da ne budu najlošija reprezentacija ukoliko se, možda, zatvori krug u sklopu kojeg bi bili bodovno poravnati s Dancima i Francuzima.

Lako moguće da do tog zatvorenog kruga triju bodovno izjednačenih reprezentacija uopće ne dođe odnosno da Islandu za osvajanje drugog mjesta u skupini budu dovoljne dvije pobjede u predstojeća dva sraza – protiv Hrvatske i Crne Gore.

U svakom slučaju, naše reprezentativce čeka težak ispit, ali nadamo se da će ga uspješno položiti jer, na kraju Eura, nije isto hoće li Hrvatska završiti na sedmom ili 11. mjesto. Ako ni zbog čega drugog, onda zbog imidža hrvatskog rukometa.

gol.hr/ https://gol.dnevnik.hr/Šport/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)