Featured Video Play Icon

Dvadesetak 40-tonskih kamiona testira Pelješki most

Vrijeme:1 min, 21 sec

Radovi na Pelješkom mostu, ali i oko njega u punom su jeku. Radi se na Stonskom mostu, pristupnoj cesti Pelješkome na kojem su radovi u završnici. Počelo je ispitivanje opterećenosti. HRT-ova reporterka javila se za podnevni Dnevnik s gradilišta Pelješkog mosta, te je kazala kako je jutros na most pušteno dvadesetak kamiona teških četrdeset tona.

– U idućih desetak dana, koliko će ispitivanje trajati, oni će se voziti, stajati, ali će se provoditi mjere na posebnim senzorima prilikom njihovog naglog zaustavljanja, poručila je.

Po završetku ispitivanja opterećenosti mosta, slijedi tehnički pregled mosta. Mostom se neće moći voziti do mjeseca lipnja, dok se ne dovrši veći broj pristupnih cesta.

Iako uz višemjesečno kašnjenje, gradilište Stonskog mosta, pristupne ceste Pelješkom mostu, spremno je za prihvat segmenata potrebnih za izgradnju tog mosta koji će spajati dva tunela. Posebno je složena operacija transporta mega dizalice iz splitskog škvera.

– Ogromna dizalica iz splitskog brodogradilišta je stigla na gradilište mosta. Ona će biti ključna za prohvat i postavljanje segmenata mosta Ston. On povezuje dva tunela i time čini stonsku obilaznicu, posljednju 4. fazu projekta Pelješkog mosta, izvijestio je jučer HRT-ov Vicko Dragojević za Dnevnik.

Dok će se sami most Pelješac i ceste preko Pelješca pustiti u promet do početka ljeta, ovaj most Ston zajedno s dva tunela treba bi biti gotov do kraja godine. To označava završetak cijelog projekta izgradnje Pelješkog mosta.

Koliko je završetak izgradnje Pelješkog mosta i pristupnih cesta blizu, pokazuje i to da je, na nekim navigacijskim kartama, prema jugu zemlje već ubačeno i putovanje preko mosta i poluotoka Pelješca, kojim se zaobilazi Neum.

 

 

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)