Koliko je zapravo dobra Hrvatska?

Vrijeme:1 min, 27 sec

Puno je upitnika bila iznad glavi hrvatskih navijača uoči Europskog prvenstva u Mađarskoj i Slovačkoj, no unatoč svim problemima rukometnu reprezentaciju gledat ćemo još najmanje četiri utakmice u Budimpešti.

 

Poraz od Francuske od pet razlike u prvom kolu unio je sjenu sumnje u Horvata i igrače koje je odveo na Europsko prvenstvo. No, treba istaknuti da smo morali bez Domagoja Duvnjaka i Luke Cindrića, igrača čiji bi izostanak osjetile i puno jače reprezentacije.

No, zbog završnice protiv Srbije gdje smo u rukama imali moguću pobjedu od pet razlike, a završile je ‘samo’ tri, morali smo strahovati do zadnjeg kola. Srećom, Gerard je spustio roletu Srbima i već nakon 30 minuta posljednje utakmice naše skupine, izbornik Hrvoje Horvat morao je početi slagati taktiku za drugi krug.

“Da ide po planu, ne mogu reći”, nakon Ukrajine poručio je izbornik.

I to je najveći problem Hrvatske. Jer hrvatska reprezentacija je poput nekog kolodvora. Nikad ne znate tko će sljedeći sletjeti u naš tabor.

Iz ‘mirovine’ tako su sletjeli i Željko Musa te Jakov Gojun, ali srećom i Tin Lučin, igrač za kojeg je malo tko čuo prije ovog prvenstva. A u tri utakmice taj je 22-godišnji vanjski pokazao da itekako ima mjesta u ovoj momčadi.

Nekako je dojam da uoči drugog kruga ni samo ne znamo koliko smo dobri, koliko na svježinu može odigrati Cindrić, hoće li Horvat uopće moći računati na kapetana Duvnjaka, i ono što je najbitnije, koliko nam je dobra obrana, u kojoj Horvat vidi ključ uspjeha na Euru.

Crna Gora, Danska…, prve su dvije utakmice drugog kruga koje čekaju Kauboje. Crnogorci u naletu nakon rušenja Slovenca, pa prvi favorit prvenstva. Pravo vrijeme da vidimo koliko je ova Hrvatska uistinu dobra.

 

 

Sportklub.hr/ https://sportklub.hr/Šport/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)