VELIKI DERBI Rukomet 2022: HRVATSKA ili SRBIJA, pobjeda donosi nadu, a poraz debakl na Euru

Vrijeme:2 min, 27 sec

Hrvatska protiv Srbije večeras traži nadu za plasman u drugi krug rukometnog Eura.

U drugom kolu Europskog rukometnog prvenstva večeras od 20:30 igraju Hrvatska i Srbija. Veliki je to susjedski derbi u kojem će Hrvatska morati jurišati na pobjedu ako želi drugi krug.

HRVATSKA – SRBIJA 0:0

Poraz bi za Hrvatsku značio i ispadanje s Eura već u grupi.

Nažalost, golemih problema ima izbornik Hrvoje Horvat uoči ove utakmice, a uglavnom se tiču koronavirusa. Na redovnim testiranjima tijekom petka i subote saznali smo da su zaraženi Leon Šušnja, Lovro Mihić, Zvonimir Srna i Matej Mandić.

Umjesto njih izbornik Horvat pozvao je Željka Musu i Valentina Ravnića, naknadno i Marina Marića i Marina Jelinića, a na posljednjem testiranju Luka Cindrić je bio negativan i bit će na raspolaganju za dvoboj sa Srbijom.

Inače, Srbija je u prvom kolu lagano došla do pobjede protiv Ukrajine 31:23 i poslala jaku poruku Hrvatskoj da to više nije ona reprezentacija iz prošlih susreta. Srbi su se dobro poslužili i najavljuju da žele sve pobijediti.

Hrvatska je na otvaranju izgubila od Francuske 27:22 i s negativnom gol-razlikom ulazi u utakmicu u Szegedu.

”Nismo došli ovdje igrati za treće mjesto, nego napasti prvo. Rekao bih da je u utakmici sa Hrvatskom sve moguće. Ali došli smo ovdje pobijediti i Ukrajinu, i Hrvatsku i Francusku. Ova ekipa ima tu kvalitetu”, rekao je kapetan Srbije Mijajlo Marsenić.

“Hrvatska je ozbiljna reprezentacija sa puno dobrih igrača koji igraju u vrhunskim klubovima. Mislim da će ključ biti u dobroj obrani i podršci golmana. Ako u tome uspijmo, mislim da ćemo pobijediti. To nije utakmica koja je ‘više od igre’, već je utakmica kao i svaka druga. Dosta nas je već igralo sa njima mnogo puta. I van terena se dobro poznajemo, znamo kako igramo i svaki normalan čovjek shvaća da je ovo samo jedna utakmica na Europskom prvenstvu”, zaključio je Marsenić.

Hrvatska je u zadnjem susretu na Euru prije dvije godine pobijedila 24:21 i kasnije osvojila europsko srebro koje brani na ovom prvenstvu.

Izbornik Hrvoje Horvat vjeruje u pobjedu

”Znali smo da je Srbija ključna i prije Francuske. Moramo analizirati greške…”, izjavio je Horvat i komentirao Srbiju.

”Sada su vruće glave, treba se odmoriti i analizirati sve. Ujutro krećemo s pripremom na Srbe. Srbija je nova utakmica, naše su utakmice čvrste, tenzije su malo povišene, moramo se što prije oporaviti, to nam znači prolaz dalje.”

U toj utakmici Horvat ne može računati na Davida Mandića koji je zaradio plavi karton protiv Francuske i to ga je poslalo na tribine.

Nastup Domagoja Duvnjaka je jako upitan zbog njegovih problema s leđima. Hrvatski kapetan se nalazi u Osijeku na terapijama i sve ovisi o tome kako će se on osjećati.

Dvorana je rasprodana

Ulaznice za utakmicu su rasprodane, a Hrvatska će imati podršku od nekoliko tisuća navijača koji dolaze sa svih strana Europe. Ovakav derbi se ne propušta.

 

gol.dnevnik.hr/  https://gol.dnevnik.hr/Šport/Hrvatsko nebo

Odgovori