Službeno je: Olimpijski pobjednik Tony Yoka prihvatio borbu s Filipom Hrgovićem!

Vrijeme:1 min, 19 sec

 

Nakon što je to najavio poznati boksački promotor Eddie Hearn, vijest su službeno potvrdili i Hrgovićevi menadžeri, braća Sauerland. Filip Hrgović napokon je dobio borbu karijere u kojoj će mu protivnik biti njegov najveći rival, Francuz Tony Yoka.

”Potvrđeno! Tony Yoka je službeno i napismeno prihvatio ponudu za borbu s Filipom Hrgovićem za IBF-ovog izazivača u teškoj kategoriji”, stoji u njihovoj objavi.

Tony Yoka je uvjerljivo najbolji boksač s kojim će Hrga u ring, po prvi put kao profesionalan borac jer, podsjetimo, njih dvojica su se u amaterskoj konkurenciji borili čak tri puta. Dva puta je slavio Francuz koji je 2016. godine postao olimpijski pobjednik pobijedivši u polufinalu upravo Filipa Hrgovića.

Nadamo se kako će kod oba menadžerska tima i oba borca sada biti dovoljno volje i želje da se ovaj meč doista dogodi. Slijede pregovori oko podjele zarade i mjesta radnje, nadamo se kako će se uspjeti dogovoriti i kako ćemo kroz nekoliko mjeseci gledati najveći spektakl u Filipovoj karijeri.

Obojica su neporaženi borci, a gubitniku iz ovog meča karijera će se itekako usporiti, nadamo se kako to neće biti El Animal.

Što se tiče pozicije glavnog izazivača IBF-ovog prvaka, pobjednik ovog meča dobit će priliku kad-tad boksati za pojas IBF prvaka, no kad će to biti nije baš jasno jer taj pojas drži Oleksandr Usik koji će se prvo boriti s Joshuom pa ih onda čeka Tyson Fury i tako dalje.

No pobjeda bi Hrgi sigurno donijela velike stvari, dok bi poraz bio veliki korak unatrag u njegovoj kaerijeri.

 

gol.dnevnik.hr/ https://gol.dnevnik.hr/Hrvatsko nebo

Odgovori