VEČERAS OD 20:30 Rukomet 2022: HRVATSKA protiv FRANCUSKE na startu Eura, evo kako će izgledati pomlađeni Kauboji

Vrijeme:2 min, 52 sec

Hrvatska reprezentacija večeras od 20:30 protiv Francuske otvara rukometno Europsko prvenstvo.

 

Danas u Mađarskoj i Slovačkoj počinje Europsko prvenstvo u rukometu čiji je raspored Hrvatskoj na otvaranju donio Francusku. Rukometni klasik, kako su ga mnogi zvali svih ovih godina, počinje večeras u 20:30, dok u ranijem terminu od 18 sati u našoj grupi C igraju Srbija i Slovačka.

Utakmice ove skupine igraju se u Szegedu, gradu na samoj granici Mađarske i Srbije pa se očekuje kako će naši susjedi imati najveću potporu svojih navijača u tri utakmice prvog kruga. No očekuje se i velik broj hrvatskih navijača koji tradicionalno masovno pohode utakmice Kauboja na svjetskim i europskim prvenstvima.

U drugi krug putuju dvije najbolje momčadi, a potom se stvara nova skupina u kojoj će se naći još i dva prvoplasirana iz skupina A i B.

Odluke protiv Francuza i Srba

Hrvatska će u prve dvije utakmice imati dosta težak zadatak jer nakon Francuske u subotu je na rasporedu utakmica protiv Srbije. Ukoliko računamo na pobjedu protiv Ukrajine u posljednjem kolu (ponedjeljak), Hrvatskoj treba makar jedna pobjeda u prve dvije utakmice.

Francuzi su favoriti ne samo naše skupine već i jedni od favorit Eura, no znamo kako ponekad opušteno uđu u natjecanje. To ovaj put možda neće biti tako jer bi se u slučaju poraza od Hrvatske doveli u situaciju da o prolasku odlučuju u posljednjem kolu protiv Srbije s kojom nisu najbolje prolazili u kvalifikacijama.

Bez poznatih imena s obje strane

Na popisu Francuza nema nekih poznatih imena. Izbornik Gille je imao velikih problema tijekom priprema, zbog ozljeda su mu za Euro otpali neki aduti na koje je itekako računao (Timothey N’Guessan, Nedim Remili, Luka Karabatić), dok je Eloim Prandi izboden nožem na jednoj novogodišnjoj zabavi u Parizu.

Horvat pomladio momčad, a Covid poremetio planove

Hrvatski se izbornik Hrvoje Horvat pak odrekao nekih poznatih imena zbog pomlađivanja. U reprezentaciji prema prvotnom nije trebalo biti Štrleka, Karačića, Šege, Horvata, Marića i ostalih, no Marino Marić bi ipak mogao zaigrati tijekom prvog kruga.

Dva najbolja hrvatska rukometaša, Domagoj Duvnjak i Luka Cindrić, dane uoči Eura proveli su u izolaciji zbog pozitivnog Covid testa. Obojica su u međuvremenu dobili negativne testove, no propustit će vjerojatno utakmicu s Francuskom, kao i Marko Mamić koji je nedavno imao pozitivan test i neće ga biti u prvom krugu.

Izbornik Hrvoje Horvat u Mađarsku je poveo 17 igrača koji su većinom bez iskustva igranja na velikim natjecanjima. Najiskusniji na listi je Ivan Čupić koji ima 35 godina, a postao je privremeni kapetan reprezentacije jer je Domagoj Duvnjak u Osijeku na terepijama zbog leđa, a i prebolio je koronavirus.

Kako će izgledati Hrvatska?

Hrvatska će protiv Francuske u napadačkom dijelu početi s Mandićem na lijevom krilu, Šipić kreće na pivotu, lijevi vanjski će biti Jaganjac, srednji Gadža, a desni vanjski Martinović, na desnom krilu će zaigrati Čupić. Na golu je jedina mala dvojba, ali prednost bi trebao dobiti Pešić ispred Šunjića.

Ulogu organizatora svih napada u nedostatku Duvnjaka i Cindrića mora igrati Ante Gadža. Ovaj 29-godišnji igrač Vardara rodom iz Ivanić Grada transfer u Makedoniju napravio je zahvaljujući igrama za PPD Zagreb. Još nikada nije igrao na velikom natjecanju, iako ima 29 godina, a debitirati će odmah u utakmici karijere gdje će biti glavni organizator hrvatske igre.2

Ukoliko Cindrić bude imao još jedan negativni test na današnjem testiranju, mogao bi i on ipak zaigrati na otvaranju Europskog prvenstva.

gol.dnevnik.hr/ https://gol.dnevnik.hr/Šport/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)