Hrvati progovorili o užasu u hotelu, turisti se šetaju bez maski i u ogrtačima, a rukometaši se testiraju svaki dan

Vrijeme:1 min, 37 sec

Rukometaši su morali biti dva puta cijepljeni za nastup na Euru, ali i dalje se moraju svaki dan testirati.

 

Krovna europska rukometna organizacija (EHF) silno želi da se koronavirus do kraja ne probije među reprezentacije na Europskom prvenstvu, ali postoje problemi.

Rukometaši i popratno osoblje testiraju se svaki dan pomoću antigenskih testova, a svaka tri dana na redu je PCR testiranje. No nije sve tako bajno.

Organizaciji u Mađarskoj, točnije u Szegedu, dogodio se pravi gaf. Naime, reprezentacije Hrvatske, Francuske i Srbije smještene su u istom hotelu u kojem se nalazi turisti, a problem upravo zadaju turisti koji hotelom šeću bez maski i u ogrtačima.

Sve su u javnost pustili francuski rukometaši, koji su se pobunili na organizaciju, nikome nije jasno kako je moguće da se pomiješaju turisti s rukometašima koji igraju na Euru. Po dolasku se zarazio i Marko Mamić.

Problem slabe organizacije komentirao je i hrvatski izbornik Hrvoje Horvat.

”Prvih dana ima problema, imali smo čekanja na PCR testove, jedini problem predstavljaju ostali gosti koji nemaju veze s prvenstvom zajedno s nama u hotelu. Nemoguće se izolirati, hotel je ogroman i ima drugih gostiju. Tražili smo da odemo na neki drugi kat da se izoliramo od ostalih, mjere nisu najstrože”, rekao je Horvat.

Kritike dolaze i iz srpskog tabora

”Kaotična organizacija prvenstva! Ljudi se šetaju okolo bez maski, u istom koridoru s reprezentacijama, nema testova za sve momčadi, pa odlaganje testova (još uvijek se čeka na testiranje iako je zakazano za 8:45)… I što je rezultat toga? Neki igrači su se, naravno, zarazili zbog toga! Kako mi da igramo?”, pita se Toni Gerona, izbornik Srbije.

Problema s koronavirusom, čak i ogromnih, imale su Srbija i Francuska. Srbi su u jednom trenutku ostali bez devetorice, ali oni se polako vraćaju.

Rukometaši su morali biti dva puta cijepljeni za nastup na Euru, ali i dalje se moraju svaki dan testirati.

 

 

 

gol.dnevnik.hr/ https://gol.dnevnik.hr/Hrvatsko nebo

Odgovori